måndag 24 januari 2011

Till minne av Frasse

I torsdags, den 20:e januari var det ett helt år sedan vår älskade Frasse fick vandra vidare. Endast sju år och 11 månader gammal.
Han blev sjuk, fick akut blodbrist, som behandlades efter bästa förmåga på djursjukhus. Han fick även vara hemma lite under behandlingen, men efter en kort tid orkade inte hans kropp mer. Det blev dags att ta farväl.
Allt gick så fort.
Vad som orsakade blodbristen har vi än idag inte fått svar på och på djursjukhuset har de stått som frågetecken. Massor med prover och mediciner sattes in. Men inga svar och inget hjälpte. Vad det berodde på kommer att förbli en gåta.
Frasse var en underbar hund, mycket speciell greyhound som har retat gallfeber på oss många gånger måste jag erkänna, många soffor, biabäddar och leksaker har gått åt. Inte att förglömma; även någon enstaka cd-skiva, lite tapeter och mina tofflor fick sätta livet till.
Men han var nog en av de snällaste hundar jag träffat ändå. En fantastisk individ med ett stort, varmt hjärta som förgyllde vår vardag.
När Beata flyttade hem till oss var han toppen, han tog sig an denna lilla envisa och ettriga katt på bästa sätt och blev hennes beskyddare. Även Beata blev väldigt ledsen när han gick ifrån oss.
Många udda påhitt hade han, bland annat älskade han julgranar så högt att de två gånger vi hade julgran inne och de skulle slängas ut låg han länge kvar vid dörren och ylade, inte nån mer gran hos oss, han vart ju uppriktigt ledsen över att den slängdes ut, så det var bättre att låta bli att ta in nån ;)
Hans egentliga namn var ju Whirlwind, vilket han verkligen gjorde själ för ;)
Underbara 7 år och 11 månader har vi fått av denna hund, och nu massor av oförglömliga minnen.

Älskade hund, du är evigt älskad och saknad.
Vila I Frid
Kilanue's Whirlwind
"Frasse"
20020224-20100120


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar