måndag 28 juni 2010

Födelsedagsbarn och sjuklingar...

Idag är det ingen vanlig dag, idag är det Doris och Beatas födelsedag!! Och även Harriets, Sheelas och Edgars dag!
Idag fyller mina två underbara tjejer 1 år!
Stort Grattis till dem!!


Hela gänget, Edgar, Doris, Beata, Harriet och Sheela förra året i september.


Födelsedagbarnen Beata och Doris!

Dock har de senaste dagarna vart lite jobbiga, i fredags, midsommarafton kom jag och Christian till katterna vid halv tolv på dagen för att kolla till dem. Anna åkt på en välförtjänt semester, så vi skulle vara kattvakt till på söndag. Minst sagt mysigt! Men när vi kom dit syntes det med en gång att inte Doris var i form. Hon var rätt slö, och ju längre vi var där desto slöare blev hon. Och hon kräktes fem gånger på 1½ timma. Ringde Blå Stjärnan och vi fick komma på en akuttid kl 14.
Väl där visade det sig att hon var rejält uttorkad, röntgen togs, visade inte så mycket mer än en hel del avföring i tarmarna. De visste inte riktigt vad det skulle vara, hon blev kvar för dropp.
I lördags ringde de och berättade att hon var som fredagen, spytt och slö, proverna visade rätt dåliga njurvärden, och de bad att få ta ett ultraljud. De ringde när det var gjort och sa att njurarna var svullna. De satte henne på antibiotika rätt i blodet och ännu mer dropp.
Igår hörde de av sig och sa att hon var lite piggare, att nya prover skulle tas på måndags, alltså idag.
Idag ringde en glad veterinär vid 13-tiden och berättade att Doris är som en ny katt! Och blodvärden, njurvärden samt övriga prover var normala, bortsett från fosforn som fortfarande var lite hög, men inte allvarligt. Prover visade ett högt infektionsbild, men detta ska nu då alltså antibiotikan ta. Hon kunde få komma hem!!!
Så härligt att få hämta hem henne, sån otrolig skillnad från i fredags. Tre mediciner två gånger om dagen i två veckor och en återbesökstid om ett par veckor. Dietmat för njursjuka katter med.
Nu är hon nöjd hemma hos de andra som dock inte är riktigt lika nöjda, hon luktar ju inte som hon brukar!! Speciellt Beata, hon tycker just u att Doris är riktigt läskig ;) Hade det inte varit för Beatas reaktion så tror jag att kattungarna hade tyckt att det var ok, men om Beata säger att det är läskigt så är det så ;)
Så nu hoppas vi på att det inte blir värre igen och att hon inte åker på detta igen i framtiden.
Nu får ni allt hålla er friska, mina älskade djur!!!


Sötaste Doris

2 kommentarer:

  1. GRATTIS Doris & Beata!
    Tur att du blev bra igen & fick komma hem till dina barn igen, Doris

    SvaraRadera
  2. Doris och Beata hälsar och tackar så mycket!!

    SvaraRadera