måndag 29 november 2010

Gah, vad kallt det är!

Känner att jag är inne i ett gnällstim just nu...
Men jag fryser!!
Inte sjutton hjälper det att elda i pannan (eller, jo, lite hjälper det ju, men inte fullt så mycket som man skulle önska... värmen går allt för snabbt ut igen efter man slutat elda och med en gammal panna som denna så går det inte "lagra" värmen... längtar till det blir dags för en ny typ av uppvärmning, en något mer effektiv sådan!)
är inte helt nöjd med att utetermometern just nu står på tolv minus.
Visst, det är helt normalt för denna årstid, vi bor i Sverige, och det ska vara kallt vid denna tiden på året. Och det är helt okej.
Men.
Kylan kan väääldigt gärna stanna på utsidan av huset.
Katterna är numera rätt rejält pälsade, de ser stundtals ut som spretiga pälsbollar.
Den som ändå hade haft den beklädnaden, nu i vintertid hade den varit praktisk!

I alla fall, egentligen tycker jag rätt bra om vintertiden, speciellt numera när jag inte har häst. Alltså inte ett måste att gå ut om man inte behöver. Tycker det är lite mysigt ändå när det blir lite mörkt och man får tända adventsljusstakar och stjärnor. Gillar när man kan bona om hemmet med röda gardiner och andra attiraljer som har med julen att göra och göra det mysigt. Det är vackert ute med snö, när solen lyser och det gnistrar. Och framåt eftermiddagarna när det bjuds på underbara solnedgångar. Att tända ljus (när katterna sover...) och baka pepparkakor och dricka varm glögg.

Tycker egentligen om allt detta,
om det bara kunde vara varmare inne!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar