måndag 24 augusti 2015

Det känns så... tomt??

Ja, sista passet på jobbet igår då. Och det känns sådär.  Aldrig har jag trivts så bra som jag har gjort på detta arbetet. Jag saknar allt och alla redan och det känns tomt att inte gå dit nåt mer. Hoppasdock på ett återseende, att jag är tillbaka där så fort möjligheterna ges, och då som sjuksköterska. Kanske blir lite extra pass under tiden som undersköterska om de skulle behöva folk. Hoppas det!!

Hur som helst så har jag ägnat min första lediga dag på dessa två veckor innan jag påbörjar praktiken i hästarnas tecken. 
Sadelkammaren är städad, alla reflexer är tvättade, några ländtäcken likaså, skurat vattentunnor, gosat med Minerva och Svennis, och avslutade med att ikväll måla stallet tillsammans med Gunilla. Det var inte något jätteprojekt, utan bara att fylla i skav, spark- och bitmärken, samt lite uppfräschning på sina ställen. Men det tog sin lilla tid ändå. Stallet har fått komma lite i andra hand denna sommaren, sånt som annars brukar vara klart vid vårkanten eller under sommarbetet har släpat efter. Men nu är vi nog snart i hamn. Det lite större som är kvar är att laga en hage. Det får vi ta en kväll i veckan. Och så ska strömedel hämtas och så ska lite annat småpyssel fixas. Lite utrustning ska göras ren. Det är vad som ska göras i veckan, för som det ser ut nu så kommer det en ny häst på lördag :) Spännande!! Vi vet inte så mycket om den, vi har inte ens träffat den!! Så vi hoppas på det bästa, det är en gemensam bekant som får tillbaka sin häst från en fodervärd. Vi chansar och ser om han kan funka hos oss, vi har honom på prov ett litet tag och får känna efter. Viking heter han och är en kallblodstravare. Brun, 11 år, gått på trav när han var ung, riden en del nu men inte utbildad, älskar att bli körd, snäll i hantering och ska funka bra med andra hästar. Ungefär detta vet vi, lite mer naturligtvis, men inte så jättemycket.
Så spännande, rätt nervöst och vansinnigt kul!! Vi hoppas verkligen att allt bara känns rätt, att detta är hästen för oss!! Längtar nåt så vansinnigt till på lördag, det är en sak som är säker!!
Så innan lördag ska allt vara klart, så vi kan ge full uppmärksamhet till hästarna :)

2 kommentarer:

  1. Spännande!! Håller tummarna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen!! Ja, gör det, vi vill så gärna att det blir rätt nu!!

      Radera