lördag 29 augusti 2015

Två nya familjemedlemmar!!

Viking har kommit och en liten kyckling har kläckts!!
Kom ut till hönsen i morse och det pep som bara den under lilla hönan som ruvat, en liten kyckling har äntligen tittat ut!! Så söt!! Synd att det bara blev en, nu hoppas vi på att den lilla sötnosen klarar sig bra!!

Färskare än så här blir man inte, välkommen till världen lille plutten!!

Och lite senare idag kom han äntligen, Viljar Viking!! Som vi väntat och längtat!! 
MInerva är inte helt charmad än, hon får inte mothugg som hon har fått av de andra hästarna vi släppt ihop henne med, det har gått igång och rusat och muckat, Viking markerade hyggligt och bestämt de två gånger Mineva måttade ett par sparkar mot honom att han inte tyckte det var ok, och att hon skulle tagga ner. Som det såg ut tog han ledarrollen med en gång med det och Minerva lyssnade på vad han sa med sitt kroppsspråk. Men hon tyckte inte det var bra, hon väntade på mothugg och ville få fart på honom. Men det var oväntat lugnt! Det funkar kanon med Svennis med, det enda är att Minerva vill ha honom lite för sig själv ;) Killarna bryr sig inte nämnvärt om det ;) Jag måste säga att detta ihopsläppet vart det lugnaste jag vart med om!! Och vad det gäller Minervas buttra attityd (som inte är mycket det heller) så kommer det ta några dagar, sen kommer hon ge sig. Hon är inte van att någon tar ledarrollen på ett lugnt och ärligt sätt (hon har visat samma mot oss för längesedan när vi fortfarande hade den diskussionen), men kommer släppa det när hon greppat hur bra det är. Och när hon brunstat klart ;) 
Viking verkar nöjd med läget. Vi var ute mycket hos dom i hagen under dagen, dels för att ha koll på läget och dels för att lära känna Viking. Han kommer när man ropar på honom, man kan leda honom i hagen utan grimma, jag skulle visa honom till vattenbaljan som var en bit bort i skogsdungen, då var det bara att visa honom riktningen, sedan gick han med lös. När vi skulle gå för kvällen gick han med oss ända till grinden för att vända tillbaka till de andra när vi kommit på utsidan av hagen. 
Han visade tillgivenhet, ville vara nära, gosade, han var lugn och nyfiken. Spontant känns han väldigt trevlig och jag hoppas verkligen att första intrycket är det som stämmer!! 
Imorgon ska vi mjukstarta med att mysa, pyssla, jobba lite på volten för hand och ta en liten promenad. Se lite hur han funkar, och få en uppfattning om hur han verkar tycka vi är. Leta lite efter vilka signaler han är van vid och lyssnar på. Helt enkelt lära känna varandra!! Längtar tills i morgon bitti!!

Här är han, fina killen!!2 kommentarer:

  1. Han är såå fin! Hoppas verkligen att allting fungerar nu. Det måste vända nu! Du har ju haft sådan otur, så nu måste du få en massa TUR!!!:)

    SvaraRadera
  2. Ja, måtte det vända nu!! Vill så ända in i märgen att allt ska gå bra nu!! Ja, han är verkligen fin, och nu ska vi göra nåt bra av det här :)

    SvaraRadera