söndag 30 augusti 2015

Första dagen med Viking!

Idag gjorde vi som vi tänkt, pyssel, mys, gos, lätt träning på volten och en liten promenad. 
Vi ägnade runt 1 ½ timme inne i stallet och bara pysslade om hästarna, jag borstade igenom Viking ordentligt, gosade, redde ut svans och så skrapade vi bort massor av styngflugeägg. Har lite kvar, men de tar vi efter hand, huvudsaken är att det mesta är borta. Vi testade även om lite av vår utrustning passade, och jajemen, sadeln låg bra, tränset var han inte så förtjust i så det blir till att plocka ihop ett annat, ett bett som passade samt huvudlaget med hackamoret satt fint. Under tiden inne var Viking helt lugn, stod och sov, vaknade till och gosade, somnade lite till och var helt avslappnad. Han verkar verkligen gilla att bli pysslad med!!
Sedan gick vi ut till volten, där vi ägnade en liten stund mest till att se hur och på vilka signaler han svarade på. Han hade stenkoll på mig hela tiden! Det enda som han inte riktigt hade tålamod med var att stå still när vi gjorde halt ;) Han fick även gå över en presenning, jätteläskigt tyckte han först, sedan gick han över det som han aldrig gjort annat.

Avslutade sedan med en kort promenad, inte där vi tänkt så där befann sig en koloni av älgloppor, så det fick bli grusvägen en bit istället. Inga problem där inte! Viking var glad och lyhörd, och hade nog kunnat tänka sig gå en bit till ;)
Sedan var det hagen igen. Lilla hagen denna gången, då vi fick fixa elen till den stora hagen, strömmen gick inte igenom riktigt så bra som vi ville. När vi fixat det släppte vi över dom till den stora hagen igen. Härligt var det när man kommer och ska hämta att han kommer direkt när vi visar oss :) Han är så nyfiken och så mån om att få vara med!! 

Härliga häst, känslan säger att detta kan bli riktigt bra!! Gillar honom väldigt mycket redan och det är en sådan härlig känsla i stallet nu!!

Fina killen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar