söndag 10 april 2011

Ridlektion i torsdags!

Jag bestämde mig ju för att ta upp ridningen igen och i torsdags var det dags!
Måste erkänna att jag var lite smånervös ;)
Min absoluta favorithäst på ridskolan som jag brukade rida finns ju inte kvar längre så jag undrade rätt mycket vilken häst jag skulle få. Jag fick Ville, en ny vallack som hälsade mig välkommen med ett bett ;) Rackarns häst!
Upp på ryggen kom jag i alla fall, och tyckte med en gång bra om honom. Härligt steg, och underbar galopp! Men det var inte någon dans på rosor minsann, Madde sa att jag fått en utmaning, och ja, jag kan bara hålla med! Denna hästen är väldigt utvecklingsbar, men har väldigt mycket egen vilja och attityd!
Om han inte tänkte gå åt det hållet jag tänkt, eller att galoppera så tänkte han minsann inte göra det! Envis som jag är så ska jag ju få igenom det jag tänkt, vilket resulterade i galopp på tvären, flera gånger rakt in i några andra stackare, gick liksom inte stoppa honom ;) Backen slog han in flera gånger med, och fort gick det bakåt! Eller så fortsatte färden uppåt... Tappade räkningen på hur många gånger han började studsa och ställde sig på bakbenen... Som tur var kände jag inte någon gång att det blev allt för farligt, utom när vi var på väg att rasa in i några andra...
Annars tycker jag att det gick bra, det var en rolig häst! Har dock bett om att få en lite lugnare häst nästa gång, mina leder tog redigt med stryk, ooont... Har ju inte ridit sådana här pass på väldigt länge, så en mjukstart hade inte vart fel. Men sedan vill jag allt fortsätta med denna hästen, han var rolig!!


Jag och El Paso i höstas, jag saknar honom!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar