tisdag 2 juni 2015

Nu får det räcka!!

Det är inte ofta jag får utbrott över vädret, det finns annat att lägga energin på. 
Men nu är jag omåttligt trött på det, ska det aldrig var "normalt"?? Alltså, jag kan inte minnas att det vart sånt här skitväder när jag var liten, det har kommit med tiden och nu verkar det balla ur fullständigt. Förut kunde det vara varierat väder, dvs nån dag med regn, nån dag med sol, eller till och med båda delarna på samma dag. Det var sommar när det skulle vara det, alltså, vädret höll sig till årstiderna. 
Nu, ja antingen är det monsunregn  samtidigt som termometern inte tänker överstiga 10 grader samtidigt som det i det närmsta är storm trots att det är juni, eller så är det ökentorka och en temperatur som gör att man tror att man av misstag emigrerat till medelhavet under en torrperiod. Igår slog vädret till med en höjdare till mitt i all blåst, ett överväldigande hagel som gjorde att man fik en känsla av att bilen egentligen var i en skrotpress istället för på vägen hem från stallet. Det var alldeles vitt här när jag väl öppnade bildörren och gick in, för innan det gav sig tänkte jag inte sticka ut näsan med risk för att bli nermejad av monsterhaglet. 
Allt börjar förvandlas till ett enda stort gyttjebad, hönorna badar i lera, hästarna likaså. De stackars hästarna var så genomblöta trots täcke, att det inte ens var nån idé att hänga täckena på tork, utan de åkte rätt in i tvättmaskinen. Stackars Valle som inte ska bli kall om ryggen var kall som bara den, det går liksom inte att hindra, inte ens med täcken, när det är så här. 
Skit är vad det är!!!
Nu kan det väl bli lite bättring eller?? Lite normalt?? Inte bara antingen eller, för vi, djuren, naturen behöver lite av varje. Så som det var förr. Men frågan är om vi någonsin får uppleva det igen. Naturen ar alldeles för förstörd av alldeles för mycket inverkan av människan, de girigaste och mest själviska varelser som rör sig på denna jord, den som får ta all stryk för våra påhitt...
GAAAAAHHHH!!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar