lördag 24 mars 2012

Bättre idag :)

Började dagen med ett säkert vårtecken; ett besök Rångedala Plantskola :) Två små träd fick följa med hem, och några penséer och påskliljor. Därefter fick bilen sig en tvätt, en välbehövlig sådan, den var inklädd i lera från grusvägen som jag åker på till och från skolan. Fick en liten grupp med vårblommor av mamma med :) 
Nu är alla blommor planterade i sina krukor och står ute på gården och skvallrar om att våren anlänt!

Var i stallet i eftermiddag med. Våra planer på långtur grusades ju igår, tråkigt, men ibland blir det så, det är ju levande varelser som vi har att göra med!
Dock var Minerva mycket bättre idag!! Det mesta av svullnaden har lagt sig, och såren ser jättefina ut. Så skönt!! Men det är inte läge att sätta bett i munnen på henne än på ett tag.
Istället fick jag testa Kola idag! Hur kul som helst! Hon fick jobba på volten. Start och stopp fungerade sådär, så det började vi med. Vill att hästen ska gå fram för ett lätt tryck för skänkeln och stanna för en utandning. Hon ville gärna stanna om man förflyttade vikten, inte på ett sätt som är att föredra, men efter en stund fungerade start och stopp bra! Vi gick över till att lossa bogarna, de vart stela, framförallt sköt hon ut vänster bog och vill inte ställa vänster. Men det lossnade med, och hon fick även testa på lite flytta för skänkel och att inte hänga i inner tygel. Tog en liten stund, sedan började hon greppa grejen med att flytta undan för skänkeln. Hon var så duktig! Var väldigt trevlig i formen :) Hon är ju bara fem år och har inte kommit så långt än. Det man kunde känna var att hon behövde lite mer träning, vart riden med inner tygel istället för ytter och går emot och surar motskänkeln istället för att gå fram. Men det känns som att det går att lösa rätt snabbt! Hon är som sagt otroligt trevlig att rida, och lättlärd! Fina Kolan, duktig idag!
Gunilla var med på volten med Minerva, och arbetade med lite ledarskapsövningar. Det är sällan man träffar på en så lyhörd häst som hon är, för kroppsspråket. Jag tog över henne när jag ridit klart på Kola (red inte så länge) och Gunilla satt upp på Kola för att känna lite på henne, och jag fortsatte arbeta med Minerva. Det är så kul! När Gunilla gick in med Kola stannade jag kvar på volten med Minerva, så fick hon lite ensamträning. Det går framåt! Blev inte alls så stressad idag, kunde till och med koppla av :) 

Sitter nu i soffan och känner mig glad för att jag har möjlighet att få vara i Gunillas stall! Man känner sig så välkommen, och både hästar och människor är fantastiska! Man blir glad av att vara där! Så härligt!! 
Väntar nu även på en sen middag, redigt hungrig nu, ska bli gott med lite mat! Ska snart ställa om alla klockorna till sommartid, tänker ju inte göra det inatt ;) Och imorgon blir det en tur till Ullared med mamma, det ska bli kul! 
Trevlig vår, alla där ute!!

Söta Kola!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar