söndag 10 maj 2015

Vill man äta lunch...

Alltså, så här är det. Vill man äta lunch när man jobbar ska man inte välja vårdyrket. För jag kan lova att det är långt ifrån alla dagar man har möjlighet att göra det. 
Idag var en sån dag för mig. Tyvärr kan jag säga att det är något som hänt innan, ofta, det bara är så, arbetar man med människor (eller djur för den delen) så är det så, det finns inte alltid tid till att gå ifrån för att äta. 
Det var något hektiskt på praktiken idag, jag har fyra patienter att sköta allt runt själv, absolut inte mycket om man ser det så, men har man inte så lång erfarenhet så kan det bli lite mycket om en av dom blir dålig, som idag. Men det ordnade sig. Min handledare backade upp bra (en helt suverän handledare, tycker jättemycket om henne, kan nog vara den bästa jag haft) men lät mig ändå ta i sakerna själv. 
Hur som helst så kan man väl säga att det inte blev nån lunch. I alla fall inte tid för det. Det blev till att hafsa i sig den lite sporadiskt samtidigt som man dokumenterade mellan att man var ute hos patienterna. Så visst. Mat fick jag i mig. Tillslut. 
Men vill man ha den där stabila tillvaron där man vet att man får äta lunch på jobbet varje dag, välj nåt annat än vården. Tur att jag fixar sånt där. Är hemma inom vården. Så jag får stå ut med att inte alltid äta lunch. Det är allt annat än optimalt. Men det går ändå.

Något jag längtar efter att äta, våra jordgubbar!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar