söndag 31 maj 2015

Håll tummarna

Nu har det gått någon dag sedan Valle fick Metacamet, och det är på gång att gå ur kroppen. Dock är det inte ur kroppen förrän ett par dygn efter sista dosen, så imorgon bör man kunna se hur hans kropp mår efter medicineringen. 
Metacam är ju antiinflammatoriskt och smärtstillande, och för att se effekten av det måste det ju ha slutat verka. Så imorgon blir det till att hålla tummarna!!
I morse var han inte nämnvärt besvärad, mycket bättre än innan han fick kuren, det går knappt att jämföra. Trots att Metacamet fortfarande fanns i kroppen i morse så har det ju mycket mindre effekt än när han stod på det helt, och det är ju bara positivt idag då alltså. Så imorgon, ja, vi får se! 
När han var knackig så hade han väldiga problem på morgonen framförallt, otroligt stel och öm, och jag släpper ut i morgon, så får en bra bild över hur han mår imorgon bara genom att ta ut honom i gången. Om han känns ok så blir det ett par dagars vila till, sedan försiktig igångsättning med promenader, Jag kommer inte sitta upp förrän allt känns helt hundra och han fått både läka lite till och stärka sig utan mig på ryggen. 
Jag har inga större erfarenheter av sträckningar och blödningar i rygg på häst, men har haft det själv, så trots att man inte ska jämföra häst och människa så gör jag det ändå. Det tig ett par veckor efter att det vänt åt rätt håll innan jag var ok igen och kunde funka fullt ut. Nu är det ju en enorm storleksskillnad, så om det tar längre tid så får det ta det. Vi har inte bråttom. 
Utifrån hur Valle mår under veckan så ser vi när vi ska boka ny tid för equiterapeuten. Han skulle vart ute hos hästarna i onsdags, men det fick vi ju avboka. Men så fort Valle är på banan så ska Daniel få gå igenom honom, vi känner att det är något han behöver. Jag kan inte sätta fingret på vad, men det kan nog ligga någon förskjutning i ländryggen på honom. Ska bli spännande att se vad han säger och vad resultatet blir! Daniel har jag tagit ut till mina hästar i många år, han är fantastiskt duktig och jag har stort förtroende för honom. Alla gånger har jag fått fint resultat. Jag har många gånger rekommenderat honom till hästar jag vart ute och masserat, haft möjlighet att spåna med Daniel om dessa hästar och varje gång har resultatet blivit så bra! Väldigt kul!! Aja, nu sårade jag ur, så åter till huvudämnet för ikväll, håll tummarna för att Valle är ok imorgon när jag släpper ut!!

Ha'ru nått gott eller??

2 kommentarer: