fredag 18 juli 2014

Tvära kast


Beata är hemma. Tack gode gud för det!!
Men bra är hon inte, långt ifrån. 

Nya prover togs idag, och tro det eller ej, njurvärderna låg bra igen. Snacka om att medicineringen gjorde snabb verkan på det.
MEN.
Men alltså. Det är klart det finns ett men. 
Och det är att värdena för bukspottskörteln hor skenat. De vart höga igår, men högre idag. Orsak? Ingen som kan veta. Kan vara pankreatit (bukspottskörtelinflammation), och det vet man väldigt lite om hos katt. Kan vara tumörer som orsakar problemen, hoppas inte det. Verkligen inte. Kan vara andra orsaker. Det enda helt säkra sättet att få reda på detta är att öppna henne, men dit går vi inte. Det skulle vara till att ta allt ett steg för långt, då är det inte för Beatas skull vi gör saker och ting längre, utan för min skull. Hon hade inte mått bra av det. Och då blir det inte så. Nu är det antibiotika i 10 dagar, och en strikt diet med specialmat, inte en endaste smakbit av något annat kan hon få lov att få. Det är synd, men om det kan hjälpa henne att bli bättre så för det bli så. Detta är inte någon lysande eller lätt diagnos, och med tanke på hur höga värdena var, så är inte utsikten jätteljus direkt. Men vi tänker kämpa, så länge Beata vill och orkar, så länge man ser att hon kan må bra i detta så ska hon få vara med. Inte snack om annat. Och har vi en väldans massa tur så har värdena sjunkit tills det är dags att ta nya prover om nån månad, det hade vart underbart, och faran hade vart betydligt lägre. Och så måste njurarna hänga med också, så att inte de får ett återfall de heller. Så nu håller vi tummarna för att detta går vägen, att värdena förbättras och att min älskade Beata får må bra igen. 
Jag vill inget annat än att alla mina djur ska må bra, de är mina barn, mina älskade djur!!

En väldigt trött Beata som knappt kan vänta på att få åka hem från farbror doktorn.

6 kommentarer:

  1. Söta lilla Beata ❤
    Hoppas verkligen hon blir bra igen! Härligt att hon är hemma igen! Kram!

    SvaraRadera
  2. Underbart att hon fått komma hem igen! Vi finns med er all the way.. Det bara måste gå bra! Kram och styrka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glömde.. Penny med familj som kommenterade nu igen :)

      Radera
  3. Ja, det är så härligt att ha henne hemma igen, så tomt utan henne!!
    Tack snälla Jill och Penny med familj, det betyder så mycket att ni tänker på oss <3 <3

    SvaraRadera
  4. Men vad jobbigt för er båda :( Hoppas, hoppas att hon får bli bra igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aj, det påverkar alla här hemma :( Hoppas verkligen det, i alla fall så bra att hon orkar hänga med länge till, att hon mår bra i detta är vad som betyder något <3 Kram

      Radera