lördag 14 februari 2015

Bra start på helgen :)

I morse tog vi en promenad med hästarna igen, en liten tur upp i skogen här. 
Valle har börjat lätta på humöret mer nu, och läget känns inte längre som att det är jobbigt att komma till stallet. Visst, han har fortfarande sina stunder i boxen när han ser ut som att han ska äta upp oss, men inte alls som bara för en vecka sedan. Han har börjat visa att han uppskattar all typ av beröring och vad vi hittar på runt om honom, till och med täckena har börjat bli lite accepterade. Vi kämpar på med hans onda rygg och bakdel, hjälper honom med lätt massage och han får stå med Back on Tracktäcket och det verkar han uppskatta. Så ja, alla de utfall han gjort mot oss har börjat avta, och han börjar visa sig som den häst vi trodde vi skulle få hem. DET är väldigt skönt!!


Han är smart och fattar saker snabbt, han gillar att få små uppgifter att lösa, och visar nu att han nog kanske ändå trivs här. Det jag tror är att han har blivit jätteosäker när han kom till oss, nya männsikor och ett nytt stall samtidigt som han känner smärta i ryggen och bakdelen, hästar som reagerat med ett sånt här beteende när det vart smärta inblandat har jag tyvärr träffat på förr, speciellt då jag var runt och masserade hästar. 
Han blev skodd i onsdags och det gick kanon, med lite mer ömhet i kroppen dagen efter det och lite mer butter inställning till allt blev det då med, vilket ger oss ändå en rätt stark ledtråd om att det är ajaj det handlar om och inte nån beteendestörning eller vantrivsel. Att han reagerade efter skoningen är ju inte så konstigt, de ganska långa fötterna blev ju väl verkade nu och då ändras ju lite i kroppen för honom. Dessutom helt ny hovslagare för honom, så ja, inte konstigt. Nu gjorde Karolina inga större förändringar, utan kommer successivt forma hovarna som hon vill ha dom. Men lite förändring blir det ju trots allt ändå. Det är ju som för oss när vi tar på oss en ny typ av sko, det känns ju i kroppen. Hästarna kan ju dessutom inte sätta sig ner och ta av skorna för att slappa, så det är klart att det känns i kroppen. Nu idag så hade han mjuknat lite i sättet igen, och hans ömhet var något bättre igen. Skönt också att det sitter skor på med fyra broddhål i varje sko med broddar i och snösulor. Känns så mycket bättre med tanke på snön och halkan.


Hur som helst, så länge vi inte kommit till rätta med ajajet så blir det motion vid hand, och det gillar han. Idag var vi ute med alla tre hästarna, Anna kom och gick med med Svennis. Det gillade Valle! Det märks att alla tre hästarna har kommit varandra nära och tycker om varandra. Promenaden var inte så lång, men perfekt, vi gick i lite backar, en lagom väg att starta upp med för allt tre hästarna. Det var en riktigt trevlig promenad, bara solen som fattades, den behagade att inte dyka upp förrän i eftermiddag. Men man kan inte få allt!!

Anna tog lite kort :)




Och så har nog dagens sötaste, Ayla och Svennis :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar