måndag 23 februari 2015

Plan...

Alltså, en ny plan har vi, för vi har verkligen hittat något med Valle som måste kollas så fort vi får ut någon som kan göra det.
Förutom att hans bakben ska kollas, det som han markerade på vid besiktningen så är det även hans rygg som måste ses över och så det vi känns som inte alls stämmer, och det är hans tänder. 
Hans tänder är helt galet vassa. 
Eftersom jag inte är helt normalt funtad när det kommer till vissa saker så har jag inte några större problem med att stoppa in händerna i truten på en häst, inte ens en som har visat tendenser till att äta upp en. Har väl utvecklat en viss teknik för detta med tiden ;) 
Hur som helst, tänderna är sylvassa!! 
De måste ses över och göras nåt åt. Betarna (som nästan bara finns hos vallackar och hingstar) är långa och välvuxna, de brukar inte vara några problem även om de är lite långa, bara de inte går upp mot gommen, eller ner mot underkäken för långt, och de är inte jättelånga, men lite väl kanske.men de är så pass vassa att det blev ett märke i fingret när jag drog med det på spetsen av dem. Det är inte bra. Tänk er att ha nåt så vasst i munnen!! Det är klart att det känns, tungan är ju i kontakt med dessa konstant, och tänk då om det sätts bett i munnen i ett sånt här läge puls att det stängs igen med diverse nosgrimmor... hua... :(
Så som sagt, så fort vi får tid bokat med veterinären (håll tummarna att han kan på fredag!! Tis, ons och tor måste jag vara i skolan, kommer inte ifrån :( ) så ska vi se till att detta ska ses över och göras i ordning. Innan vi fått koll på hur hans mun egentligen ser ut kommer inget bett i närheten av den, inte heller hackamore, för är det så vassa kanter så kan det lika gärna trycka utifrån och ge skador. Nu är ju det inte aktuellt med ridning ändå förrän rygg och bakben är symtomfria, men att kunna tömköra hade ju vart väldigt värdefullt. Men det får vänta tills vi vet mer!! Tills dess blir det promenader i vanliga repgrimman!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar