tisdag 10 februari 2015

Nöjda hästar!!

Idag passade vi på att gå på våran första promenad med Valle och Minerva, Med tanke på att vi misstänker smärta så blir det inte ridning än på bra länge, inte innan vi vet helt säkert. Sen är det ju så att vi fortfarande lär känna varandra, och det har hela tiden vart planen att vi skulle börja med promenader. 
Vi gick inte så långt, men ut kom vi i alla fall! Första biten var Valle bösig och på, drog i grimskaftet och ville väl mest välja väg själv. Men efter en stund började han koppla grejen och han började följa mina steg istället för att bara lyssna på signaler genom grimskaftet. Han till och med började lystra till och svara på hur jag valde att andas, och han gick ner i varv, sänkte huvudet och kopplade av! Det ni! Han verkade fortsätta leta efter små små signaler, att prata med stora bokstäver till den här hästen gör honom bara avtrubbad och osäker, att viska funkar bättre än vad jag någonsin kunde ana!! Det enda han inte riktigt kunde koppla bort var sånt han var tvungen att spana på och blåsa upp sig för. Typ som på en liten grävmaskin hos grannen. Hujedamej... Men han gjorde inget mer än att blåsa och stirra, skönt det! Att ha Minerva jämte i ett sånt läge är guld, för hon gillar ju dessa konstiga apparater som rör sig ute och smyger omkring i krokarna, och hennes lugn smittar ju av sig!
De var i alla fall väldigt nöjda med vår promenad och fick fortsätta mysa i solen ute i hagen resten av dagen! Sen att solen försvann, tja, det kan man ju inte göra så mycket åt, det blev ju liksom kvällen ;)
Imorgon blir det skoning som sagt, det är dags att snygga till fötterna, de är lite väl långa nu!


4 kommentarer:

 1. taget ur din hästs förra ägare (Angelica Nordström) från facebook.

  "Vad gör man om de som köpt min häst vill häva köpet för att de säger att han är galen och aggressiv,attackerar dem,stegrar och släger sig mot boxväggarna. Orkar inye med detta... Ha  har aldrig varit så mot mig eller jonas eller någon av mina fodervärdar... Stackars papi. De vill att jag tar tillbaka honom annars kommer de slakta honom för deras veterinär tycker inte att han borde gå vidare till någon annan pga stressen med att han redan flyttat precis. Stackars stackars häst. Önskar verkligen jag kunde ta tillbaka honom :'( han har inte gjort något fel han förtjänar att ha det bra, det känns som att allt detta är mitt fel att han hamnat hos fel människor .

  vad är det för fel på DEM?!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ehm, ja, om det är detta de tror så vad ska jag säga? Bara för att han inte ska skickas vidare härifrån som det ser ut nu så ska han väl inte slaktar heller? Han är en levande varelse som har all rätt till att leva oavsett om han hamnat snett eller inte. Vad det beror på kan vi ju inte veta, tankar kan vi inte läsa, så vi kan bara försöka ta reda på vad som har gått snett, och utgå från det. Göra honom till en trygg häst igen, och nöjd sådan. Vi har en hästhållning som anses bra utifrån de runtomkring, men hur man än gör så kan inte alla trivas överallt, men vi ska göra vad vi kan för att detta ska bli bra. Är det något jag är mpn om så är det djurens bästa.

   Radera
  2. Jag ville bara du skulle veta vad som sägs bakom din rygg!
   Hon får ju dig att framstå som en djurplågare.
   Hon har nog undanhållit mycket info om denna häst!!
   Men det jag läser och ser ang ditt häst tänkande är han nog mycket glad att han kommit till dig :)
   Antar att du förstår att hon inte skött hans hovar som man ska?

   Radera
  3. Ja, jo, det kan väl vara bra att beta... Men jag väljer hellre att lägga sånt just bakom mig, jag vet att det vi gör för hästarna gör vi för att det ska främja dem och att vi ska ha kul ihop. Med det så tillkommer det att se till hästens bästa. Vad och hur mycket som har undanhållits kan jag inte veta, vi är där vi är nu och det är nuet vi måste utgå från och det gör vi med. Hur han skötts och vad som gjorts är inget jag kan kommentera, vet inget om hur de haft häst, där kan jag enbart gå på deras ord. Och är inte ute efter att svartmåla någon, så det lämnar jag därhän.
   Jag hoppas verkligen att han trivs här nu, han blir mer och mer en riktigt go häst. Och att vi gör rätt, ja, det hoppas vi med på, vi handlar efter sunt förnuft och ser som sagt till varje individs bästa och vad som vi tror skulle funka bäst för denna.
   Får jag fråga vem du är av ren nyfikenhet?

   Radera