söndag 15 november 2015

Mitt lyckopiller!

Jajemen, jag fortsätter tjata om honom, min fina Viking!
Han är verkligen mitt lyckopiller!! Så galet glad för honom :)
Idag tog vi en av våra kombinerade rundor, vi börjar med ridning och sedan efter ungefär halva vägen hoppar vi av och går med dom. Viking är fortfarande under uppbyggnad, han är inte särskilt stark i kroppen, så detta konceptet är helt suveränt. Rider gör vi dessutom bara en gång i veckan än så länge, och då bara i skritt och än så länge rider vi inte i nedförsbackar, i alla fall inte branta sådana, lätt sluttande går bra. De andra dagarna promenerar vi. Han är inte helt stabil än, han går rätt mycket på en linje, så han upplevs stundtals rätt så vinglig. Men ju mer vi jobbar, desto mer kommer han bredda sig och i kombination med att han blir starkare får han bättre balans. 
Att han inte har så bra balans än blev väldigt tydligt idag när vi gick in å en väg som sluttar något och där marken blivit mjuk av allt regn så han skönk lite med framfötterna... Det redde han inte ut helt så rätt var det var stod vi på näsan. Jag gjorde bara så att jag höll mig helt lugn (överträffade mina egna förväntningar på mig själv där, plus att jag satt kvar!) så han fick hitta tillbaka till balansen själv. Att börja försöka hoppa av eller nåt sånt kändes spontant att det skulle sabba balansen mer, speciellt då känslan var att vi var på väg framåt, inte åt sidorna.  Efter att ha vart och kravlat nere på knäna och med mulen i backen så kom vi upp rätt snabbt. Inga skador eller så, mest en förvånad häst och en lika förvånad ryttare. Resten av turen gick kanon :)
Dagen till ära hade vi fått låna en barbackapadd! En jättegosig helt i fårskinn. Det blir som en typ av sadel, men det går inte fästa stigläder i den (eller jo, det går det, men det skapar ett kraftigt punkttryck över ryggen så det hoppade vi över) så det är i princip som att rida barbacka, men fårskinn emellan och lite mer stöd för mig och lite mer tryckutjämning för Viking. Har funderat på att försöka köpa en sådan sedan, men kom idag fram till att just denna modellen inte är hundra för oss, den är lite för lång för Viking, han är rätt kort i ryggen, så den blev lite klumpig istället. Den modellen jag tittat på är uppbyggd undertill så den lämnar fritt för ryggraden plus att den är lite kortare. Det kan nog bli bra!! Blir som ett bra mellanting mellan att rida barbacka och med sadel, kanon ju!! Kan bli en sådan i framtiden!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar