lördag 5 mars 2011

Solkatter!!

Idag har det ju varit fantastiskt fint väder, och vad kan då inte passa bättre än att låta katterna få rasta sina små rasben lite ute?? Mina tjejer är ju innekatter, men vill att de ska få frisk luft, därför är det sele på innan utgång. Beata har ju vant sig vid selen redan som liten, Doris har haft en på sig två gånger innan och Sunny en gång. Inga problem att få Beata i selen, värre med de andra två, men ger man sig inte så :)
Idag var första gången i år som de vart ute, vart så vansinnigt kallt innan...
Alla tre är pratglada annars, men när de kommer ut... ja, det låter som en hel kör stämmer upp i illvrål ute i trädgården (och då är det bara en katt ute åt gången!)... man måste ju tala om att man kommit ut!
Beata fick gå ut först, mycket uppskattat! Efter henne kom Doris ut, lite läskigt tyckte hon och sist ut var Sunny som tyckte det var ruskigt otäckt, så hon var väl mest ute och vände. Men väl på den säkra sidan inomhus så verkade hon trots allt nöjd med besväret det betydde med att gå ut! Doris tyckte det var toppen med och Beata, ja henne var det svårt att få vilja gå in igen :)


Beata -en sann livsnjutare! Vår lilla veteran vad det gäller att ha sele på sig -det bekommer henne inte.


Toppen att det även ute fanns praktiska klätterställningar man kunde ta sig upp på och sola!


Doddo är något skeptisk, men rätt mysigt verkade hon tycka att det var ändå!


Hallååå, haaaallååååå hööör ni meej?? Jag ääääär uuteee nuuuuu!! Haallåååå!!!


Och lilla Sunny, tyckte om solskenet men tyckte även att det alldeles för stora rummet matte och husse lurat ut henne i både luktade och lät konstigt, och dragigt var det med!


I tryggt förvar i husses famn på väg in igen, äntligen!!

4 kommentarer:

  1. Åh, vad härligt dom har det i solen!
    Tänkte oxå låta mina tjejer gå ut i det fria till sommaren (nu får de nöja sig med inglasad balkong)
    Men måste hitta bra selar först. Var har du köpt dina? Är dom bra? Vill ju inte att tjejerna ska ha lätt att ta sig ur selen.

    SvaraRadera
  2. ja, dom tyckte solen var toppen!! Selarna jag har till dom har jag köpt på Gekås, de finns på kaninavdelningen. Tycker de är betydligt bättre än kattselarna, bättre passform och jag gillar att det går en liten rem mellan frambenen med, den känns mycket mer stabil så!

    SvaraRadera
  3. Det märks minsann att du är intresserad av både katter och fotografering. Jättefina bilder på jättefina katter. Önskar jag höll din klass i fotografering, men har inte haft så mycket tid över att lära mig . Men det kanske kommer.

    SvaraRadera
  4. Tack för komplimangen, det värmer! :)
    Visst är katter fantastiska djur, svårt att inte bli faschinerad av dem!
    kan förstå att du kan ha svårt att få tiden att räcka till, du gör ett fantastiskt arbete på katthemmet! Men det är inte så svårt, du får nog kläm på det snart!

    SvaraRadera