lördag 12 mars 2011

Vad fort allt kan förändras...

Det har väl inte vart en särskilt bra start på denna helgen. Jag själv ska väl inte klaga, men för många, väldigt många har det minst sagt inte vart bra .
Man får sig en tankeställare, man klagar ibland över saker som egentligen inte är av någon större betydelse per automatik. Det finns de som har det värre, väldigt mycket värre, slår det en nu.

Hela kvällen igår och hela dagen idag har nyheterna handlat om vad som händer i Japan. Och man kan inte annat säga än att det är tragiskt. En jordbävning med tsunami som följd har raserat massor, och många har mist sina liv, hem och anhöriga. Fruktansvärda bilder som har visats på tv. ögonen tåras när man ser det.
Direkt har detta påverkat tiotusentals människor. Indirekt påverkar ju detta även oss på olika sätt som bor många mil därifrån.

Och även på våran lilla ort har det varit en tragisk natt. Blev väckt i morse med nyheten om att det vart en fruktansvärd bilolycka på vägen mellan Hindås och Bollebygd där tre unga tjejer i 20-års åldern mist livet. Tankarna börjar ju rusa om det är så att det är någon man känner. Det känns hemskt att säga det, men det kändes "bra" när det inte var det. Människan är automatiskt självisk i sånt här läge tror jag. Men att en sån här olycka får en att reagera ändå är inte konstigt, den har ju hänt så nära. Usch. Går inte ens att försöka att sätta sig in i deras närstående känner sig nu. Fy.

Jag tycker att vi alla ikväll sänder en tanke till de alla drabbade och deras närstående, oavsett om det är nästgårds eller i ett helt annat land. Det är det minsta vi kan göra.

Ta hand era nära och kära och glöm inte att tala om vad de betyder för er. På ett ögonblick kan allt ändras för alltid.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar