lördag 17 mars 2012

Vårglada hästar!!

Dagens ridtur runt tjärnet var helt ljuvlig!
Både Minerva och Kola  var helt otroligt pigga! Det var inget krångel, de gick på bra, och det var inga problem med att få dem att gå i det tempot vi ville. Men vi fick konstant frågan "-Kan vi få springa nu?? Eller nu? Eller nu då? Eller varför inte NU!?!" :)
De var glada och hade de fått bestämma hade vi nog galopperat hela rundan! Men någon måtta får det vara på det hela, vi höll galoppen på en lämplig nivå, trots att bushästarna gärna rejsat på lite mer än så ;)
Minerva jobbade lite på sitt taktande, men efter att ha fått henne att örstå att det inte riktigt var den typen av gångart man ska använda så gick hon över till att skritta helt ljuvligt, vad hon jobbade fint!! Så kul när man får de där känslorna av ett nästan självvalt arbete från hästens sida! Kola brallade loss lite i galoppen, bjöd först på ett bocksprång (jag tappade fokus på vad jag höll på med, såg rätt roligt ut så sätt lätt dubbelvikt och skrattade på Minervas rygg ;) ) och i sista galoppen blev det en redig bakutspark, bakhovarna var uppe i höjd med Minervas huvud! Hon är vig, den lilla pållen!

Trots att ridturen var lite mer fart i än vad vi haft innan, så kände jag mig helt trygg. Har innan vart lite osäker med att rida ut, de hästar jag ridit ut med de senaste åren har inte direkt vart av de stabilaste om man säger så... Men nu, jag känner mig helt trygg med Minerva, även om hon kan få för sig att hon minsann inte ska gå fram emellanåt, eller att hon helt enkelt hellre skulle vilja ta en annan väg och då går in i strejk, så känns det inte som att jag vill hoppa av och gå därifrån. Jag har ju till och med släppt på mina egna spärrar vad det gäller att låta hästarna hålla det tempot de själva väljer i galoppen! För att jag vet att de går att stanna om vi vill. De lyssnar på oss. Minerva lyssnar på mig. kan man ha en bättre känsla än det?? Nej, jag tror inte det!! Lycka!!!

Nu måste det bli lite nya bilder, även om jag gillar dessa så börjar de bli lite tjatiga ;D Men Minerva är finast ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar