fredag 14 juni 2013

Kolik...

Igår, nästan exakt ett år sedan Minerva hade kolik sist (då var den riktigt jobbig) så var det dags igen. När jag kom till stallet vid tre så hade Gunilla precis hittat henne i hagen med ont i magen.
Lika illa som förra gången kändes det dock inte som tur var, men vi ringde jourveterinären ändå. Under tiden vi väntade på henne så varvade vi promenader med vila och det verkade släppa. Skönt!!
Veterinären kom och kollade henne och kunde känna en liten förstoppning, så det blev slangning med vatten och parafinolja genom näsan, inte helt poppis från Minervas sida, men gick ok ändå.
Vi fortsatte kvällen med regelbundna promenader och magen kom så sakterligen igång. Kvart i ett åkte jag hem, då var det så pass lugnt, och Gunilla gick in,.men gick ut och kollade henne under natten några gånger och då verkade det ok.
Nu på morgonen så hade hon bajsat bra (finns inget folk som kan bli så glada för lite bajs som hästfolk, haha ;) ) och en liten promenad på det. Vi har succesivt vant tillbaka henne på mat igen, och kommer under längre och längre stunder få gå på gräs idag, och än så länge känns allt under kontroll. Hon la en bra hög nyss, och förhoppningsvis har det gett med sig nu.
Stackarn, hon råkar ut för mycket. Nu håller vi tummarna på att det inte kommer tillbaka!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar