måndag 23 juni 2014

Krångel!!

Att ha djur är då ingen dans på rosor, ingen sån där idyll som man kan tro. 
Man skulle kunna tro att det bara är mysigt att ha katter, att det är en lätt uppgift att ha höns, att allt med hästarna liksom bara funkar.
Men nä, så är det inte!!
Nu har varken katter eller hästar hittat på något denna gången (men ni har ju fått hänga med på senaste svängen med Beata förra vecka, peppar peppar, det håller sig bra).
Men höns, det är då mer problem än vad man kan tro. Det kan vara rävar, det kan vara föräldralösa kycklingar och så vidare. 
Räven har vart och hälsat på hos Susanne, och fått tag på tuppen, Sigge, våran Sigges (första tuppen vi hade som vi fick ta bort) brorsa och han mår sådär. Men det finns hopp, han ska få några dagar på sig, och alla hoppas vi på att han blir bra. Inte särskilt sårig eller så, men risk finns för att ena lungan fått stryk, han rosslar, men vi håller tummarna. Han är ganska pigg ändå.
Här hemma är det kycklingarna som ställer till det, eller tja, egentligen Alice som valt att lämna kycklingarna för att leva på som vanligt redan, trots att de små är bara blir tre veckor imorgon. De brukar inte lämna dem förrän vid 6-8 veckor... Stina kunde inte tänka sig ta sig an de små gula tussarna, hon har bara ögon för sin egna tre. Nu vart det ju så att de fyra småttingarna fryser, så de fick sova några timmar innanför min tröja, de var så nöjda!! Och när Christian kom hem satte vi upp värmelampan till dom. Enkelt va!? Nänä. glödlampan small, och då stod vi utan värme igen. Klockan tio över sex och de affärer jag vet har de lamporna har stängt. Vad gör man då? Natten skulle bli för kall för dem utan. Jo, jag sätter mig i bilen och far till Borås, i förhoppningar om att de affärer som inte stänger förrän 19 ska ha något. Gick bet i alla affärer jag var inne i, tills jag såg att Arken Zoo hade öppet till sju dom med, så en minut i for jag in dit i halvpanik, och ja, de hade!! Visserligen till reptiler så lampan var lite mindre, men funkar bra ändå. Så nu har de små värme igen :) Nu hoppas vi på att det kommer att funka, vi valde att inte stänga in dem, de andra är snälla mot dem, bara Stina som är lite putt på dem och i så fall kanske knuffar undan dem, men har svårt för att tänka mig att hon lägger sig i värmen, hon är varm som hon är utan lampan, så det ska nog inte vara någon fara. Håll tummarna för att det går bra :)
Åh, mina älskade djur, låt mig få koppla av någon gång ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar