söndag 26 oktober 2014

Det är dags nu

Inatt trädde vi in i vintertidens värld. 
Inte för att det märks ute på nåt sätt, temperaturen ligger runt tio grader, det regnar mer än gärna, för att inte tala om den där jobbiga blåsten som envisas att hålla i sig konstant. Alltså, nåt vidare väder som liknar vintertid har vi då inte. Det är för fasen snart dags att klippa gräsmattan igen!!
Helt otroligt...
Visserligen har den traditionella senhöstförkylningen infunnit sig, men inte mycket annat. Eller jo, mörkret med.
Och det känns trögt. 
Men det är nu det är dags för mina längta-ut-känslor att gå över till mysa-inne-känslor. Och det har de verkligen gjort. 
Jag vill släppa allt, boa in mig här hemma, fixa och dona, lägga allt annat åt sidan och bara ägna mig åt att mysa till det här hemma. Jag vill byta gardiner, pynta med fina saker, snart övergå till julsaker, stryka allt som blivit liggande, plocka fram massa filtar, helt enkelt vinterbona huset. Jag vill också baka, fylla frysen med massa gott inför jul, laga god mat, och bara finna ro. 
Hinner jag med detta?? Nepp. 
Definitivt inte när allt plugg ska skötas och katter ska vaktas efter operationer, andra måste-saker ute ska fixas och så vidare... Har inte ens tagit in utemöblerna än, så här sen brukar jag inte vara med det. De blir ju förstörda i detta vädret. Får vara en måste-grej under veckan. 
Åh, vill bra boa in mig och få hämta andan. Skulle vilja renovera lite, vill få till det där som gör huset till sig eget. Saknar den känslan än på långa vägar på de flesta ställena i huset. Vill ha det mysigt, vill känna mig riktigt hemma. Missförstå mig rätt nu, jag trivs och älskar vårt hus, men önskar att få sätta min prägel på det. Där vi renoverat känns det bra, även om det saknas det där lilla extra även där. Hittar inte riktigt rätt. Så detta skulle jag vilja ägna hösten till. Att hitta allt som gör detta huset till hemmet vi skapat.
Och konstigt nog kan jag mer än gärna tänka mig en lite kallare, lite vitare värld på utsidan. Sådär lagom mycket. För allt detta regn, det går mig på nerverna och tröttar ut mig fullkomligt...

Riktig vinter är inget annat än oändligt vacker...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar