torsdag 8 juli 2010

Igår kväll...

När jag igår kväll, vid elva-tiden, gick ut med Ester för att hon skulle få kissa innan läggdags slog det mig att det var en helt fantastisk kväll. Den var alldeles mild och ljummen. Precis så som en sommarkväll ska vara.
Det var nästintill helt tyst, det var bara några fåglar som kvittrade då och då.
Vi gick sakta och jag kom på mig att ha känslan av att vara vid kusten. Kunde nästan känna havslukten när jag blundade och tog några djupa andetag.

Tankarna vandrade tillbaka till tiden då vi var på husvagnssemester i Espevik. Där var vi varje sommar med husvagnen fram till jag fyllde femton. Alltid midsommarfirande på campingen och senare under sommaren ytterligare några dagar i husvagn.
Det var höjdpunkten på sommaren för mig när jag var liten.
Minns så väl hur mysigt det var, upp på morgonen, äta frukost och sedan gå ner till havet och bada. Tillbaka till husvagnen för lunch. Lite lek med kusinerna och kanske minigolfspel. En glass i kiosken och det var inte omöjligt att lite smågodis fick följa med tillbaka. Var det semester så var det!
Dagarna brukade fortsätta med ytterligare ett dopp i havet, eller ja, dopp vart väl en underdrift, jag brukade mer eller mindre förvandlas till en fisk när jag kom i vattnet. Mamma och Pappa fick dra upp mig när de tyckte att jag blivit allt för skrynklig, för upp ville jag inte frivilligt ;)
Framåt kvällen så stod det så gott som alltid grillat på menyn, vad kunde vara godare än en grillad korv med bröd?? Sedan blev man sittandes vid förtältet och bara myste. En lite längre tur med hunden brukade det bli, lagom svalt för det framåt kvällningen.

Och det var precis den känslan som jag fick igår när jag var ute med Ester, att jag var tillbaka på campingen i Espevik, en underbar kväll mitt i sommaren.

2 kommentarer:

  1. Vi hade husvagn på Almöns Camping, tjörn när jag var liten & jag känner igen det du skriver. Det var en härlig tid:)

    SvaraRadera
  2. Visst var det!! Det var tider det!

    SvaraRadera