lördag 17 juli 2010

Kattpyssel

Denna veckan har i stort sett bara bestått av kattpyssel.

I tisdags var det ju dags för återbesöket för Doris på Blå Stjärnan, vilket gick bra, skrev om det häromdagen.

I onsdags var det veterinärbesök till kattungarna hemma hos Anna, dags för sista vaccineringen samt chipmärkning och besiktning. Även detta flöt på bra.

I torsdags var det dags för de första kattungarna att flytta. Riktigt tråkigt... men de får det bra, det känns som de kommer till väldigt bra ställen allihop!

Mooonlight (Mooni) och Butterfly (Flyan) var de första som åkte. Kändes jättebra att de fick bo tillsammans, har fått rapporter om att det gått bra, Mooni har vart lite missnöjd i början, men nu går det bättre. De bor numera i Göteborg.

Senare på torsdagskvällen så flyttade även Great White (Cisco). Han kom till Sandared. Även han får sällskap, inte av något syskon men av pappan till hela kullen, Fidel. Fidel flyttade till dem för några veckor sedan och rapporten från dem var att det har gått jättebra när Cisco kom hem, de hade blivit kompisar med en gång!

Igår så var det Bluebells (Luna) tur. Hon flyttade ända till Stockholm och får även hon sällskap av andra katter.

Nu är det bara Firefly (Fire) kvar som ska flytta. Men han flyttar inte förrän om två veckor. Little Miss Sunshine (Lill-Sivert) ska stanna hos oss.

Idag var det dags för kattbyte.
Doris samägs ju med Anna-Carin Ahlander, som har Lexington's katteri i Borås (www.rexicat.com) och därför har Doris fått vara hos henne under "barnafödandetiden", Beata fick följa med hon med. (Det är Anna som fött upp både Beata och Doris)
Annas katter Sally, Sivan och Penny har bott hos oss först och nu under de sista veckorna hos mina föräldrar under tiden då Beata, Doris och alla ungarna varit hos henne.
Vi lastade in de tre i bilen i morse, Penny var inte vidare glad över bilturen, tur att den inte tog mer än 25 minuter. Åh, kommer att sakna dessa tre godingar!
När vi var framme hos Anna fick de vara i sovrummet tills vi samlat ihop alla pinaler som mina katter skulle ha med sig hem, och vi fått in de fyra i bilen.
Beata och Doris var rätt missnöjda över bilresan, vilket de högljutt talade om, Lill-Sivert och Fire tog faktiskt den med ro! Litet pip då och då.
Väl hemma hos mina föräldrar blev de utsläppta ur burarna i mitt gamla rum, där de får vara nu medans de bor där. De kan även gå ut på balkongen, de har det rätt så lyxigt trots allt. Deras hund, Pontus, har bara fått titta på dem än så länge, han blir rätt, vad ska man säga... besatt... Han älskar katter, men kan bli lite mycket om man säger så ;) De ska få lite tid på sig att bo in sig innan han får hälsa på dem på riktigt.

Nu längtar jag verkligen till att vi får flyttat så jag kan få ta hem mina katter. Visst, nu är de lite närmare, men ändå, hemma är alltid bäst! Åh, längtar!!

Och jag vill ge ett stort TACK till Anna som ställt upp så mycket, du är bäst!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar