fredag 10 maj 2013

Framsteg med Descarada och Minerva!!

Idag blir det nåt helt annat, jag lämnar brand och skit åt sidan, så kör vi lite häst istället :)
 
För idag har vi vart ute på tur med hästarna igen! Vi var på en kortare promenad igår, eller ja, det var snarare en lugn ätarrunda, det gick bra, Descarada var lite pigg.
Idag tog vi en sväng bort till golfbanan och in på en skogsväg, vi var ute i en halvtimma. Gunilla red Minerva!! Minerva var helt lycklig, Gunilla med :) Som vi har väntat och längtat på detta, både vi och Minerva!!
Jag gick med Descarada, och idag så tog jag på henne träns under repgrimman. Hon har inte gillat tränset och bettet innan, och har var lite trasslig att tränsa men inte idag, då tog hon bettet utan protester! Tog av nosgrimman, så lite grejer på såhär i början är bara bra. :) Vi tror att hon har vart rätt dåligt behandlad förr, mycket tyder på det, och allt som har haft med tränset har hon tyckt vart väldigt jobbigt. Men hon gjorde inte nån större grej av det idag!! Allt vi försöker göra är att visa och få henne att förstå är att vi inte vill henne illa på något sätt, allt får ta sin tid, och allt ska vara positivt för henne. Och detta verkar fungera bra, för hon var inte alls så orolig över bettet idag, hon såg stundtals ut att vara helt obesvärad av det, bara när hon kom på att hon hade det i munnen som hon fipplade lite med det. Jag prövade att bara ta lätt i bettringarna då och då, och hon svarade med att tugga lite, kanon!! Det var först när vi kom tillbaka till stallet som hon ville bli av med det, då stod hon och gapade och bara väntade på att jag skulle plocka av allt. Men trots detta ingen stress!!
 
Hur bra kändes inte denna dagen då?? Helt kanon kan jag säga!!
Nu är det inte längt kvar innan vi kan rida ut på tur tillsammans :)
Underbart!!
 

Jag är så glad för dessa två underbara hästarna!! Detta fotot är från i höstas, nu har Descarada fått ett annat träns, som hon nu verkar trivas med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar