tisdag 21 maj 2013

Levande leksaksmus???

Man kan ju undra egentligen. 
Jag höll på att skita ner mig i eftermiddag när jag dammsög. Jag lovar att så gott som alla skulle känt samma sak... ;)
Som sagt, dammsög, och drog i vanlig ordning fram katternas toalettlåda och skulle dammsuga där bakom och under. Jahopp, katterna har pillat in av sina leksaksmöss bakom, bara att putta bort så jag inte skulle dammsuga upp den. Så är det i hela huset, kattleksaker överallt. 
MEN när jag skulle putta iväg den så får den liv och rusar allt vad den kunde och gömde sig så gott den kunde intill kattlådan. Jag höll på att flyga baklänges samtidigt som jag tjöt, för det där, det var jag inte beredd på!! Jag är inte ett dugg rädd för möss, man att det jag förväntade mig skulle vara en leksaksmus inte alls var det, utan en livs levande mus, det gav mig en smärre chock ;)
Första tanken var att hämta katterna så de kunde ta hand om vår objudna gäst, men jag kunde inte, tyckte den var alldeles för söt för det ;) Så istället fick vi jagat ut den lille rackaren, som tur var befann sig i hallen nära ytterdörren, och hoppas på att den inte tänker komma tillbaka. Gör den det så hoppas jag på att katterna tar hand om läget.
Men hallå egentligen, här har vi tre katter i huset, då borde man väl inte ha möss inne eller?? De är inte några vidare rovdjur, mina kissar inte ;)


2 kommentarer: