lördag 1 november 2014

Att gå in i en åklåda...

Om man är häst har man ju vissa... ja vad ska man säga... flyktinstinkter ;)
Och nu har vi ställt till det lite för våra vita damer :)
Typ i alla fall. De har fått tänka!! Ojoj, nyttigt för dom och väldigt uttröttande för de annars så överaktiva hjärnorna, mycket bra. 
Gunilla har nämligen köpt en hästtransport!! En splitter ny, och med det luktar den alltså fabriksnytt, typ gummi, plast och sånt. 
Och nu ska det lasttränas!! Descarada åkte senast när hon kom till oss 2,5 år sedan), och vad vi vet bara åkt i lastbil. Och Minerva åkte en tid innan dess. Och redan i torsdags fick de titta på den och prova att gå in. Det var mörkt men de var nyfikna, och gick upp på lämmen. Det var vi nöjda med! 
Idag testade vi efter att ha vart ute och gått med dom (de var nervvrak förövrigt) och i ljuset såg deras åklåda tydligen rätt läskig ut för jisses vilka ögon de fick!! Men det gick över och båda två gick efter en stund in helt i transporten, lugnt och stilla! Lite till av denna träningen så ska vi nog snart kunna åka med dom :) Vi ska bara vänja dom vid att gå in och stå där samtidigt, stänga och så vidare. Men med fortsatt tålamod och lugnt arbete är vi nog snart där!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar