onsdag 12 november 2014

Lugnet har landat här

Äntligen är katterna sams igen!!
De sover tillsammans, det leker, de gosar, ja, de beter sig som inget har hänt. Beata har lugnat sig och har kommit till ro, jag trodde det skulle ta längre tid med tanke på hur upprörd hon har varit. Det gick till och med till att hon började dra loss päls i fläckar från sig själv. 
Nu har detta fått läka, hon tvättar över det ibland, men såren har läkt och hon plockar inte längre med det. Doris är hennes älskade syster igen, och Sunny är den fantastiskt roliga lekkamraten. 
Lugnet har alltså lagt sig. 

Och det är helt underbart!!
Tyvärr måste vi riva upp denna idyllen igen, för Sunny ska ju genomgå sin andra operation för hon har ju tumörer även på andra sidan. Detta var tänkt att det skulle blivit gjort igår, men efter att ha rådgjort med Gustaf kommer vi vänta med detta 1-2 månader, dels för Beatas skull, för hon hade inte fixat att Sunny kommer hem och är läskig så här snart inpå, och även för vår skull, jag orkar inte heller mer just nu. Detta har tagit overkligt mycket på hela den mentala biten, att ha haft tre katter som genomgått varsin operation med två veckor vardera med eftervård, ja, det tar på krafterna. Och som sagt, vi pratade med Gustaf om det och det ska inte vara någon fara att vänta lite. Och jag tänker att efter att vi fått denna pausen kommer inte bara vi själva ha det lugnare under tiden då det är dags för Sunnys operation, dels vet vi vad som väntar och dels har vi fått samla krafter och så har Beata fått landa ordentligt, och bara det gör ju att situationen blir mindre stressande för henne. Hon kommer att sura, men det är inte lika lång tid som det har vart i höst, så jag tror att det kommer att gå lättare för henne då. När det blir har vi inte bestämt, det måste funka med scheman och så vidare, så när allt ser lugnt ut så blir det av. Inte för att man vill, utan för att man måste... Självklart ska hon bli av med sina tumörer, inget snack om saken, men det optimala hade ju vart att de små jävlarna inte funnits... 


Men fram tills dess, om inget oförutsett händer, så råder det lugn här hemma. Vi behöver det och katterna behöver det. Det ska få råda i alla fall under julen, och denna tiden ska tas tillvara på. Bara tanken på detta är helt underbar!!


2 kommentarer:

  1. Så skönt att det är lugn i huset igen:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen! Det behövs efter allt stök som vart!

      Radera