tisdag 3 mars 2015

Pausen snart över...

Mitt i allt uppsatsskrivande bröts detta för en två veckor lång kurs, interprofessioenellt lärande. Det är inte så krångligt som det låter, utan det handlar om att vi sjuksköterskor ska tillsammans med sjukgymnast, arbetsterapeuter och dietister (alla studenter, sista terminen) jobba i team med varandra runt utvalda patienter på tex en avdelning för att se om vi kan hitta ved som skulle kunna vara det bästa för denne tillsammans. Det var därför jag var på Högsbo Sjukhus 3 dagar förra veckan. Jag var inte ett dugg positiv till detta från början, mest för att det bröt uppsatsskrivandet, men nu mitt i så kan jag nog krypa till korset och säga att detta vart en av de bästa kurser vi haft. Synd bara att den inte legat tidigare i utbildningen för man har så mycket nytta av att ha stenkoll på de andra professionerna!! Hade hygglig koll innan men inte så bra som nu.
Att arbeta i team runt patienterna är vad jag tycker är att man ska, genom ett samarbete kan man få uit det absolut bästa för denne. 
Nu vart vår grupp dessutom helt fantastisk, helt underbara människor och jag kommer sakna dem så mycket efter att dessa två veckorna är över!! Vi har haft så kul, och vi hittade verkligen ett helt fantastiskt samarbete. 
Men nu är det dags att återgå till den trista delen av utbildningen. Redan imorgon faktiskt. För vi har två dagar med eget arbete i gruppen innan examinationen av kursen på fredag, men då vi jobbat på så bra så blir det "ledigt". Så istället blir det c-uppsats, för att ta igen där vi är efter där. Usch. Vill ju lära mig vettiga saker. Men snart är det no more skola!! I alla fall inte på ett tag, så fort jag kommer in på specialistutbildningen så blir det plugga av igen ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar