onsdag 25 mars 2015

Premiär!

Idag har jag för första gången arbetat en häst på långa tyglar från marken. Man kan komna det lite som en kombination mellan att tömköra och att rida. Jag har inte heller sett någon jobba såhär, mer än på bilder. Så ja, jag har väl fått experimentera lite och fått jobba utifrån mitt sunda förnuft. Jag vet inte alls om Valle någon gång fått göra detta heller, men vet att han är tömkörd en hel del. Men han fattade grejen, och vi kunde jobba i både skritt och trav! Inte i nån form direkt, och det var inte heller planen. Planen var att han skulle få känna på hackamoret (för jag vet ju inte om han gått med det innan heller). Och det gick kanon! Förutom att han bet loss karbinhaken från ena ringen så tömmen lossnade... Så flyttade helt enkelt upp tömmarna till ringarna i nosgrimman (har en akademisk variant på hackamore, grymt bra!!), och tänkte att det skulle bli lite trassligare, men nä, han lyssnade kanon! Men som sagt, det var inget finlir direkt, men jag är så nöjd, och Valle verkade tycka den nya uppgiften var väldigt kul!! Han är helt otrolig när det kommer till att ta till sig nya uppgifter. 
Och på tal om det, på fredag blir det träning för Jonas!! Trickträning står på schemat, det ska bli så spännande att se vad Valle tycker om det!! Längtar :) 
Imorgon får hästarna en vilodag, de har hållit igång i 7 dagar i sträck nu, så vi får väl bita ihop och låta bli att ge oss ut ;) Även om det vi gör inte är direkt ansträngande så får man ändå ha i åtanke att vi är i en uppstartsfas, framförallt Valle. Det som är riktigt kul är att han har börjat förändra sin överlinje, han har fyllt ut där musklerna tidigare var som gropar, speciellt bakom manken, gott att det börjar visa sig!! Härligt, det ska nog bli en biff av grabben så småningom!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar