fredag 14 november 2014

Ett litet tips

Alltså, det där med fredagskäk, det ska ju vara nåt lätt men gott. För mig som inte varken gillar att laga mat, eller är en höjdare på det är det ett måste...

En klassiker är väl tacos, håller ni inte med?
Nu råkar det vara så att jag är toktrött på tacos (det har blivit för mycket av det helt enkelt, kan jag undvika det så gör jag det..), men gillar iden med det hela. Lätt att laga till och man får pilla ihop själv hur man vill ha det när man sitter vid bordet. 

Men som sagt, är trött på tacos, men hittade ett recept som fick mig till att tänka till lite och göra mitt eget av, och blev grymt nöjd, så tänkte faktiskt dela med mig av det här :) Ta hur mycket ni vill av varje ingrediens, så hoppar att skriva mängder nu.

Kycklingwraps
Kycklingfilé som skärs i korta strimlor och marineras i valfri marinad i nån timme, stek sedan detta.
Ruccolasallad
Lök, gärna någon mild, typ salladslök, tärnas i små bitar
Tomater, i små bitar
Avokado som tärnats, pressa över citronsaft, dels för att den inte ska bli brun och dels för att det blir gott
Majs
Sås: Blanda
Matyoghurt ca 5 msk 
Sweet chilisås ca 2 msk
Salt

Kör tacostuket på detta och jag lovar, det blir kanongott :)


2 kommentarer:

  1. Mums! Låter gott!! Får prova någon gång!:)
    Men jag vill helst köpa färdigmat på fredagar. Orkar inte laga någon mat när jag kommer hem:) Så här blir det oftast räkor, kebabrulle, pizza, kräftor eller som idag bara fralla med sallad i.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen jättegott!! Tycker du ska testa :) Det bästa med det är att det i grunden är ett recept som är "smalt", enda jag tillsatt är majsen, och sättet att att laga till och lägga upp det, vilket i sig inte gör nån skillnad för kalorierna, känns lite bättre att smaska i sig det när man vet det ;)
      Och passar ju vilken dag som helst :)

      Radera