fredag 29 mars 2013

Spååån!! Underlagsbyte hos hästarna.

Nu var det dags att fylla på förrådet av strömedel till hästarna. 
Och det vart dags för nya vanor.
Vi har hela tiden haft halmpellets och detta har verkligen vart super. Älskar att mocka i det, det slår det mesta när det kommer till typ av underlag i boxarna. MEN det blir dyrt. Speciellt när då Descarada blöter ner i sin box som en tok, har inte vart med om en häst som kissar så mycket, och kan få det så blött, trots att det oftast inte är särskilt stökigt! Hur som helst, det kostar en del.
Och något vi inte vill ha är kutterspån, värre att mocka i än det finns inte. Torv är ingen höjdare heller. Halm går an tycker jag, det är rätt ok att mocka i, och dessutom har hästarna att göra hela tiden, men det är skrymmande att förvara, det tar mycket plats om man inte vill åka och hämta ofta. Det är dessutom svårt att få tag på fin halm. 
Så idag blev det sågspån. Det är det näst bästa alternativet efter halmpelletsen, och vad jag innan jag träffade på halmpelletsen föredragit allra främst. Det är lätt att mocka i, det drar åt sig fukt fint, det blir ljust i boxarna, och man kan hämta själv här på ett sågverk för en tjugo kronor säcken. Och det är inte särskilt jobbigt eller tidskrävande. Ett gäng säckar står nu i stallet, de har fått varsin in i boxarna och  nu återstår att se om det blir godkänt av hästarna ;) Det ska nog inte vara några problem med det ;)
Inte så att bli kör ut halmpelletsen som vi har inne, utan att vi blandar ut allt eftersom med spånet. Det blir nog kanon!!
Ibland är det ju så att man får se till kostnaden, allt är dyrt inom hästvärlden, och finns det något som man kan dra ner på utan att det stör hästarna är ju inte det fel. Ekonomin, den måste man ha med sig hela tiden i bakhuvudet!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar