torsdag 26 maj 2011

En riktig katt-dag!

Idag har jag bara ägnat mig åt alla katterna, förutom en fantastiskt god lunch-paus hos farmor!
Jo, i och för sig har jag städat av här lite med, men det gick fort!
Det innebar ju dock till katternas stora förtret att den fruktade snabeldraken var framme och dånade runt om i huset. Läskigt, tycker mina tre som försvinner åt varsitt håll när jag startar den.
Det blev även dammsugning ute hos katterna uppe på logen, varav de tre vuxna även där valde att fly från den. Sivan far runt i hela rummet som tokig, Sally gräver ner sig och gömmer sig under en filt och Penny vill fly, men samtidigt skydda sina kattungar från monstret så hon gjorde sitt bästa att skrämma bort denna läskiga pryl genom att smyga runt och fräsa på den. Allt medans de små tar det med ro och istället för att fly tycker att det var kul att jag tog in en leksak till i rummet! Det minsta man kan säga är att det var katter överallt ;)

De små har ju odlat rätt rediga klor vi detta laget, som de dessutom utnyttjar till fullo. Det sitter 18 små rakblad på varje liten katt! Kattungeklor är ju vedervärdigt vassa! De har de senaste dagarna använt dessa små otyg till att obehindrat klättra upp på mig, vilket gjort oooont ;) Idag när det rätt som det var satt tre kattungar glatt hängande på min rygg kände jag att nu är det nog dags att hämta klosaxen...
Sagt och gjort, in och hämta den, och när den ändå var framme så fick mina tre klippta klor med. Och sedan de på logen. De stora fick även de nyklippta klor, och sedan småttingarna. Tänkte först bara klippa framtassarna, men den tanken fick jag överge när de nu kunde rejsa obehindrat på filtarna utan att fastna med frambenen, men det tog tvärstopp med bakbenen då dom fastnade med bakklorna i tyget... så det blev klipp på alla fyra. Tog lite lagom, den värsta, vassaste kroken längst ut räckte, de har fortfarande inga problem att klättra, men inte fullt så obehindrat som innan, vilket mina ben och rygg är tacksamma för ;) Efter en snabb räkning blev det inte mindre än 198 klor klippta här idag! (11 katter!!)

Gick ut med både Beata och Doris i sele, var för sig (Sunny tar jag inte ut i sele, hon gillar inte stora vida världen där ute!), Beata möade på som vanligt i godan ro och tuggade gräs. Doddo även hon högljudd, men med en lite ljusare röst förklarade hon för omvärlden att minsann var ute! Sivan fick syn på båda i fönstret, såg hur hon svartnade när hon såg Beata (de är ärkefiender sedan förra året, att det är mor och dotter struntar de fullkomligt i!) och när jag kom upp och hälsade på uppe på logen innan jag åkte till farmor var Sivan rätt sur ;)

Sedan var det lunch-dax hos farmor! Passade på att köpa sand och två säckar kattmat när jag ändå var ute på byn, skönt att få det gjort!

Mina tre var i full gång när jag kom hem, kikade till de andra med, Penny och kattungarna sov så gott. Ansträngande dag för de små!
Sally och Siv fick gå ut på resten av logen och sträcka lite på benen, väldans uppskattat, men Sivan får man passa, hon har noll koll, höll på att ramla ner i trappan 2 gånger, hon har fullt upp med att spana på annat och har absolut inte koll på vart hon sätter tassarna... Men de hade kul därute, för vad är inte roligare för en liten katt än att få gå på upptäcksfärd?? :)

Nu, medans jag sitter här, far mina tre runt som tokar, ett under att blommorna står kvar i fönstren! De är rätt skickliga måste jag säga, det är inte ofta en blomma får sätta livet till på det sättet, de blir uppätna av dem i stället... Vet inte vad som är bäst ;)
Jag ska om en stund dra på mig ridkläderna, det är dax för veckans ridlektion, längtar! Jossan ska med och fota, orkar jag så blir det några bilder här ikväll. Och så ska jag ha en träning för Ebba och Spice innan jag rider, det var längesedan, ska bli kul!

Tjing!!


Lille Fifty!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar