söndag 29 maj 2011

Trädgårdssöndag :)

Idag har jag pysslat i trädgården, placerade mig i trädgårdslanden och vart inte därifrån på flera timmar!
Fast dagen började egentligen med promenad med både Beata och Doris, hade med mig kameran ut, men har inte laddat över de bilderna än. Har även bilder från igår på småkissarna och de stora, men de ligger på kameran de med. Bonusgänget åkte hem igår, och jag måste erkänna att det känns tomt, saknar dem allt lite grann! Får ta och åka och hälsa på dem snart!

I alla fall var det landen som gällde idag, helt ok väder, om än något blåsigt... fick rensat rabarber-, krusbär- och vinbärslandet, massor med hallon som revat sig och de är ju omöjliga att få bort! Slet som tokig med det. Visst hallon är gott, men de har lämnat sitt ordinarie ställe och invaderar vinbären och rabarbern...
Påtat lite i jordgubbslandet, plockat lite ogräs och sett över mina små plantor, många av dem blommar nu!
Och så gav jag mig på grönsaks- och potatislandet, kollade över potatisarna som inte kommit upp än, men det har ju bara vart i jorden en vecka, så jag får väl ha lite tålamod! Plockade bort lite ogräs där med. Rensade bland morötterna, rädisorna och löken, får nog ta och gallra rädisorna nån dag, de har blivit många! Morötterna får växa lite till innan jag ger mig på dem.
I resten av landet som det inte sitter nåt i än grävde jag runt och förberedde för att kunna så där, hade tänkt mig spenat, purjolök, ärtor, dill, persilja och sallad. Är lite sent ute, men vädret har ju ändå inte vart det bästa.
Men innan jag började att så, så fick jag för mig att jag skulle lägga sten runt de två stora landen. Har det runt jordgubbslandet och det ser så städat ut! Det finns mycket sten här sedan grävningen med, trevligt att kunna "återanvända" lite! Tycker om att ta till vara på det som redan finns. Vet inte hur många skottkärror med stenar jag hämtade runt om i trädgården, och ont i ryggen fick jag, och tid tog det, men fint blev det!!
Sedan kom regnet... jag hade ju tänkt att klippa gräset med! Lite djungelvarning på sina ställen nu ju... Gick in en stund, och regnet avtog, så jag tänkte att jag kunde ju i alla fall så lite... Ja, dillen kom ner i alla fall, men om det kommer upp någon är en annan femma, regnet kom igen och såbanden blev blaskiga och landet förvandlades till ett gyttjebad... ja som sagt får se hur det går med det.
Kanske så klart i morgon, och klippa gräset? Vi får se, beror på vädret!!


Doddo på promenad en annan gång, och då, liksom nu, talade hon om för alla som ville lyssna, att HALLÅ, NU ÄR JAG UTE; HAAAAALLLÅÅÅÅÅ!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar