tisdag 29 oktober 2013

Brottats med hönor ;)

Yes, exakt vad jag gjort ikväll :)
Hjälpte Susanne ikväll med två av hennes hönor som behövde få sina ben tvättade, de har åkt på kalkben som orsakas av en parasit som sätter sig på deras ben, gör att de blir typ skorviga och svullna. Så de fick en omgång med olja och jodopax på benen, och smordes in med salva efter det. 
Jag fick äran att hålla damerna, som hade några "små" åsikter om det hela ;) Fast de var ändå väldigt snälla. Dessa två, och några till som Susanne har är av rasen orpington, gillar dem, kan nog kanske bli några av den rasen här hemma till sommaren. Hon har även två andra, stor brahma, och det är helt säkert att det kommer att bli ett gäng av dem är hemma. De är så vänliga!! Det är båda av dessa raserna, men brahmorna är ett strå vassare. Dock ser de ganska bitska ut, men skenet bedrar :) Dessa två raserna är stabila raser, blir inte så fnattiga (går alltså emot talesättet "yr som en höna ;) ), är mer sällskapliga och tyr sig mer till människan än vad jag förstått att andra raser gör. Finns väl fler raser än dessa som gör det, man det är dessa jag fastnat för.
Längtar till vi får hem egna hönor, de är underbara :) Hönshuset är under tillverkning, en del av ladan är under omvandling. Gården ska byggas på baksidan av ladan, och sedan blir det höns här. Tror att det kan bli framåt våren-sommaren, ska bli riktigt kul!!

Orpingtons

Stor Brahma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar