onsdag 3 oktober 2012

Idag har jag ridit Descarada!!!

Jajemen, för allra första gången har jag ridit Descarada, och det var så kul!!
Vi skrittade bara, lämnade traven helt idag, hon är så pass grön än så att det behöver inte vara trav varje gång, speciellt inte när det sitter en ny människa på hennes rygg. Vilket underbart steg hon har! Väldigt rörlig och väldigt mjuk. Idag fick öva lite på raka spår, att ta in bogen så kroppen blev rak, och inte luta sig mot inner tygel, utan ytter, hon var jätteduktig :) Underbart lätt att göra halt med, stannar bara man tänker och andas. Erbjöd henne lite mer kontakt med handen, inga korta tyglar än, men lite, lite mer kontakt, det tyckte hon var lite skumt och ville stanna men förstod läget väldigt snabbt! Vi la även upp några cavaletti som hon promenerade över utan problem. 
Det är en klipsk häst vi har att göra med, hon fattar fort vad det är vi vill av henne. Det gör att vi får vara lite försiktiga istället, så att vi inte går för fort fram. Men det ska vi inte göra, vi har en rätt klar tanke på hur vi ska gå fram, och det ska nog bli kanon!!

Jag är hur som helst hur glad som helst ikväll, att äntligen få vara tillbaka på hästryggen var helt suveränt!!! Knät var inte ilsket överhuvud taget, utan att det känns verkligen att detta är rätt träning för det. Magen är däremot lite öm nu, men vad gör det, den ska väl tränas upp den med!!

 Vackraste Descarada med Gunilla på ryggen i söndags!!

4 kommentarer:

  1. Det va några månader sedan du satt på hästryggen, känns bra eller hur!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var det, och ja, det kändes helt underbart!!! Kram!!

      Radera