söndag 3 februari 2013

Äntligen!! Goda nyheter!!!

Idag var Gustaf och hälsade på och samtidigt gjorde har en titt på Doris som hostat en del nu det senaste. Hon är inte direkt dålig och verkar inte direkt själv vara besvärad, men jag tycker att hon inte ska gå med hosta. En vecka med inhalator, två gånger om dagen ska det bli, förmodligen har hennes astma gett sig till känna efter att katterna var förkylda i början av året (även Doris har ju genom röntgen för ett par år sedan konstaterad astma, men inte alls lika illa som Beata). Nu inga andra tecken på att vara dålig, skönt! Så hoppas att astmasprayen får bukt med hostan efter dessa dagarna, och skulle hon få mer hosta efter det så kan vi göra som vi gör med Beata, puffa vid behov. Och det brukar inte vara ofta.
Så skönt att ha henne kollad!! Skulle det vara så att det inte ger sig så blir det fortsatt kontroll.

Men nu till det som var en riktig glädjekick!!
Gustaf gjorde en koll på Minerva med, nu när klacken vart borta sedan förra skoningen och senan har belastats fullt ut normalt, så var det dags att se om det var något som hänt, eller om det gått bra. Och jajemen, det gick hur bra som helst!! 
Minerva är friskförklarad!! 
En vecka efter nästa skoning (varför vi ska vänta tills dess är för att det blir ju ändå en liten typ av sänkning när hoven verkas, och det är bäst att vara på den säkra sidan) för vi börja sätta igång henne!!!
Några veckor med dagliga promenader på 35-45 minuter per gång är vad som gäller, sedan kan hon få skrittas uppsuttet!!
Hur underbart som helst :)

Jag var faktiskt lite nervös i morse innan allt detta, kunde inte vara still, och kunde inte koppla av. Fick gjort en massa saker, bra visserligen, man attans så trött jag är nu när jag äntligen kunnat slappna av ;)
Ska inte göra nåt resten av kvällen, kan hända att jag fixar lite med bilderna jag tog på hästarna igår. Kameran är fortfarande inte fixad, så kvalitén är inte som jag vill, men jaja, hästarna syns ju i alla fall ;) Faktiskt ett foto som jag nästan blev nöjd med :) Haha, nädå, jag har inte så stora krav eller så ;)

 Friskförklarade fina Minerva!!

 Och vackra Descarada på fotot jag nästan blev nöjd med :)

1 kommentar: