fredag 1 februari 2013

Konstigt. Mycket konstigt.

I alla fall om man frågar Minerva och Descarada. 
Jösses vilka utbrott de fick idag!!

Vad hände? Grannen promenerade förbi hagen med sina två shettisar Fjutte och Mulle (som faktiskt stått i vårt stall, så de känner till dem!). Fjutte såg visserligen inte ut riktigt som vanligt, han hade ett täcke på sig. Men inget som man skulle behöva få stollarycket för... Men det fick damerna minsann!!
De for runt i hagen och gjorde skruvbock efter skruvbock (gode gud, ska vi verkligen sitta på deras ryggar???) och studsade jämfota och drog omkring i rasande galopp frustades och fnysandes. Minerva drattade omkull, var uppe lika fort igen och fnattade omkring, inga spår av att ha tagit skada av djupdykningen. Men så hon ramlade så kan nog sviterna av en sträckning göra sig påmind i morgon... Men men... en stund efter att shettissällskapet gått vidare började lugna ner sig. Men jösses så taggade de var! Minerva kunde inte riktigt lugna ner sig utan stod väl mest på stället och studsade. Och skrapade i backen. Väntade på att något mer skulle hända ;)

Det var hyfsat lugnt innan de små kom tillbaka efter promenaden och gick in till sin gård som de gick igång igen... Samma visa igen, hopp, studs, bock. frust och så vidare! De var helt klart nöjda med att ha fått en anledning till att gå igång på detta viset, och de var rätt slut efter att de väl lugnat ner sig ;) Vi tyckte att det räckte för dem efter en stund, så vi fick muta dem med hö, vilket funkade finfint ;)

Jaja, det är bara att inse att det är bara till att hålla i sig när det är dags att klättra upp på deras ryggar när det är dags för igångsättning, haha!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar