måndag 9 december 2013

Iiiiiiisss

Jäkla väder. 
Jag har för det mesta överseende med vädret, för det är inget man kan göra nåt åt ändå. Men nu. Fyyy så irriterad jag är på det!! Efter stormen så drog det igång och snöade en hel del. Ok, det går väl an. Men det var blött under, så det blev mest smörja. Sedan frös det på i en dag. Och sedan mer snö som följdes av underkylt regn, resultat ett snötäcke som var av vatten. Och där under är det is. Där det är plogat, eller där man rört sig är det blankis. Vägen härute är under all kritik, det är ett enda tjockt islager, och inte fasen görs det något åt det. Eller jo, det hävs ut lite sten på vägen, vilket gör att många kör alldeles för fort, för det hjälper inte!! Skiten flyger bara iväg, stannar inte på vägen. Det är utlovat flera plusgrader i veckan, och kommer de så kan denna skiten få töa bort. För detta var inte nåt trevligt. Men nu känns det tveksamt, för just nu kommer det ner mer snö. 
Vi får väl se. Jag tycker om snö, men till en gräns. När det bara är ett tjockt islager under snön, och när vägarna inte kan skötas, ja, då vill jag inte ha skiten. Tröttsamt. USCH!!! Sur.

Det är härligt att rida i snö, men all is gör att det känns lite väl lurigt... Även om vi kan stanna så kan inte alltid bilarna det. Det är otäckt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar