måndag 21 april 2014

Batman har fått en wingmate :)

Igår var vi ju på hönsbytardag, vår livs första sådan. Har både bra och dåliga intryck från detta...
Det fanns de som hade med sig sina höns som var välskötta och ganska lugna trots stojig miljö, sedan fanns det de höns som var mindre väl skötta och handskades på ett fruktansvärt tråkigt och orättvist sätt. 
Så lite jobbigt vara det trots allt för mitt djurvänhjärta.

Men hur som helst, vi hade tre dvärg kockin med oss hem, Christian valde dem, och det blev tre gula, och jag måste säga att ju mer jag ser dem desto snyggare tycker jag att dom blir!! Dock chansade vi lite, för en av dessa tre är en tupp. Som snabbt fick namnet Robin ;)
De två damerna har fått namnen Agnes (Astrid var det först, men hon är mer en Agnes) och Saga :) 
Släppte inte ihop dem direkt, utan vi lät dem gå i en bur ute först, så alla kunde titta in sig på varandra. Batman och Robin rök ihop några gånger genom gallret, men sedan har det vart lugnt. Släppte ihop alla när det var nattning, och det gick lugnt tillväga, verkar ha fortsatt så. Alla stora tanter har inte gjort så stor affär av de nya, men de gamla små har vart lite pipigare över detta. Men det verkar reda sig. 
De nya har inte vågat sig ut idag alls, men luckan har vart öppen, och Batman har vart inne och snackat lite med dom nya, utan något gruff. De vågar väl sig ut snart. Är nog rätt bra att de väntar lite, så de vänjer sig vid oss, och kommer när vi vill att de ska komma. 
Fortsätter allt såhär så är det inte några problem! Ikväll var allt helt lugnt vid nattning, alla satt på pinne (utom Signe då, som ligger och ruvar på sina ägg), tätt tillsammans. Det känns skönt!!

Välkomna Saga, Robin och Agnes!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar