måndag 14 april 2014

Kycklingar på gång!!

Jag hoppas på det :) 
Surtanten har fått sina 8 ägg idag, och jösses vad lycklig hon såg ut!!
Dock så försvann den lyckliga looken rätt snabbt, och hon förvandlades till en spottkobra som försvarade sina små för livet. Det är inte för inte de kallas surhönor ;) 
De brukar lugna ner sig efter några dagar. Så det blir nog höna av henne snart igen ;)
Så om 21 dagar ser vi hur det går, om det kommer att bli kycklingar av alla äggen ska jag försöka se ett tag innan och ta bort de som inte är befruktade, man kan lysa dem med lampa och se vad som finns i efter ett tag. Och så får vi så vad det blir, om det blir hönor eller tuppar. Hoppas naturligtvis på så många hönor som möjligt, det är inte praktiskt möjligt att ha flera tuppar i ett hus, inte när vi har så pass litet. Så om det blir tuppar och vi inte får sålt dem så blir det matbordet för dom. Tyvärr den bistra verkligheten, tråkigt, men samtidigt vet man att de kommer med största sannolikhet börja slåss med varandra, och det vill vi inte. Man får se det som att det är ett väldigt bra kött som hamnar på tallriken i så fall. De har fått vara glada in i det sista, och det är inget man kan säga att det kött man köper har fått vara... högst troligt inte...
Men men, nu tar vi inte ut nåt i förskott, utan hoppas och gläds åt att vi troligt kommer att ha ett gott litet gäng kycklingar här om tre veckor :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar