tisdag 12 augusti 2014

Jag vill...

Sommaren är snart slut, det är inget mer med det. Men sånt där man gör på sommaren, det har inte jag fått gjort i alla fall. Det har inte funnits tid till det. Och jag kan lova att det faktiskt svider när man läser överallt hur skönt och ledigt folk har det vad alla gör och har gjort. Det är inget som riktas personligen till mig, det vet jag, men ibland känns det som att det gnids hånfullt in i ansiktet på mig; haha, du är inte ledig, det är jaaag... typ. Vad jag har gjort då?? Jobbat. Inte fy skam, men orken är borta nu. Vill vara ledig. Vill ha semester. Vill göra det jag vill själv....

Jag vill:
-åka och bada. Jag har inte tagit ett endaste dopp i år, vill till havet, vill plaska runt, sola och doppa mig igen. 

-rida härliga turer i skogen. Några få har vi fått till, men det har blivit för oregelbundet allting, kan inte bara släpa ut dem på långa turer bara sådär.

-pyssla här hemma. Ute vill jag greja i trädgården, i ladan vill jag röja i förråden, hönshuset behöver skuras och målas, inne i huset behövs det städas.

-mysa med mina katter. De har inte fått så mycket uppmärksamhet av mig som jag skulle vilja att de får. Beatas sjukdomar har tagit mycket tid från dom andra, känns så orättvist fördelat. Men mer tid till dom överhuvud taget. Tur att Christian haft semester så alla fått sitt ändå. 

-umgås med familj och vänner. När har jag gjort det? Knappt nån gång i sommar. Så tråkigt :(

-ge mig ut med kameran. Inte en endaste gång har jag haft ute den på tur i sommar. Det svider, jag älskar att fota, men hinner inte. Hoppas det blir fint framöver så jag kan komma ut med den...

-vara hos hästarna. Aldrig nån sommar har jag vart så lite hos hästarna som i år. Jag fick skurat halva Descaradas box, det är det enda jag fått hjälpt till med när det kommer till sommarstädningen av stallet. Hästarna har jag fått pussat lite på, och nån enstaka ridtur. Vill mer än så!!!

-slappa en hel dag, kanske två? Inte lyfta ett finger, bara slöa runt, ta allt som det kommer, inte bry mig, göra bara sånt som faller mig in, i en takt som innebär max gå-fart.

-hitta tillbaka till min ork och motivation. Måste hitta den igen. Utan den kommer följande läsår bli väldigt jobbigt. Utan orken vet jag inte hur jag ska fixa det som ska göras. Jag vill ha min ork tillbaka. Ge mig den, måste ha den.... snälla... Jag behöver en paus. *trött*



2 kommentarer:

  1. Att önska att man hunnit göra saker man inte hann svider allt som oftast. Jag hoppas att du kan få lite pauser nu i höst då du kan ta igen lite av allt du känner att du missat i sommar. Försök se framåt.. Själv har jag jobbat utan att ta ut min semester.. Det är lite udda har jag hört.. Skulle lätt ge bort min semester till dig :). Kram (alla hälsar!) Pennys matte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där med att inte hinna saker, det är nog inte egentligen det som känns, utan det är orken till att få gjort dessa saker som jag är mer ledsen över att inte ha :( Kämpa på, och lova mig att du tar det lite lugnt du med, att inte ta ut semestern är i längden inte helt bra... Täck sötaste du, kramar!!

      Radera