måndag 6 juni 2011

Tur att det inte är vinter och kallt!

För då hade vi nog frusit nu...
Pannan som vi stängt av nere i källaren nu när det blivit varmt, vaknade själv till liv igen (läskigt) och började se till att våra element blivit varma igen. Kände det i förrgår kväll, inte alls nödvändigt, det är varmt nog som det är inne. Var nere och kollade den -jo, den ÄR avstängd. Det enda som är igång är uppvärmingen till varmvattnet, och den har inte med värmen att göra...
I alla fall, fick ner värmen på elementen och tänkte inte mer på det.
Till idag när jag kom hem från jobbet, då var det ett väldans liv från vattensystemet, var ner och kollade, uppvärmningen stod på 50 grader?? Jaha, upp och dra ner alla element till noll (elementen är inte nerdragna till noll, utan vi reglerar värmen från pannan i källaren). Hjälpte inte. En ventil har gått sönder så det snurrar vatten i systemet ändå.
Säger bara att det är TUR att det inte var kallt, då hade vi inte haft det varmt här nu. Hade inte funkat så bra.
Nu är det på hög tid att ta tag i uppvärmingsfrågan, Christian ser över och tar in offerter och så hoppas vi nu att det blir avklarat snart! Den gamla pannan har gjort sitt nu, vi kan inte kräva mer av den!
Nu håller vi tummarna på att det blir bra!

3 kommentarer:

  1. Känner igen mig litegrann. Vår panna kraschade när vi hade bott i huset i 4 månader. Som tur var var det i april, så det var inte så kallt, men dyrt blev det..

    SvaraRadera
  2. Tur i oturen!
    Dyrt kommer det bli ja... Men vi skulle ändå byta den nu under sommaren, bara inte kommit till skott än, men nu har det blivit fart på oss!
    Denna gamla pannan har gjort sitt, skulle nog inte klara en säsong till, den läcker vatten och vill så gärna koka när man inte passar den...

    SvaraRadera