torsdag 12 september 2013

Underbara hästarna!!

Efter några dagars vila för hästarna så körde vi igång idag igen.
Vi valde volten, kändes mest lämpat då de förmodligen skulle vara pigga efter vilan, samt att det kunde vara skönt att stämma av lite, sist vi red där gick det inte så värst bra för någon av oss. Alla har ju vi våra dalar, vi hade en sist vi red. 
Idag bestämde jag mig för att testa något nytt på Descarada, att inte ta vanliga tränset, utan hackamoret. Och Gunilla bestämde sig för att testa ett rakt bett på Minerva.
Och hur gick det?? Hur bra som helst!! 
Vi hade även fram några bommar och satte även upp ett litet kryss. Det fick hästarna att tända till!! 
Descarada var lite skeptisk mot hackamoret i början, men allt efter som att tiden gick slappnade hon av och började gå i en sån otrolig skritt, den kändes helt fantastisk!! Vi har vart nära den innan, men nu kom den! Och traven börjar sitta med!! Lite motsträvig emellanåt, men så fort jag vände mot bommarna blev hon jätteglad och ångade på :) Hon hade något dålig koll på sina ben, men det störde då inte henne, hon vart lika glad ändå! Många saker som vi kom över idag :) Så kul!! 
Minerva verkade gilla det raka bettet bra, och Gunilla fick jobba med sitsen när jag och Descarada tog lite paus. Och jisses så fint det blev!! Minerva bara flöt fram och såg sådär nöjd ut som en häst bara kan se :) 

Så ja, dagens ridpass var toppen!! Kan knappt vänta tills vi sitter på ryggen på dessa fina hästar imorgon igen :) Då vankas det uteritt, hoppas de sköter sig lite bättre än sist, då var det lite halvgalet, haha ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar