söndag 10 november 2013

Förvånad?? Jajemen!!

Återigen förvånar Descarada, denna lilla häst som i princip inte vart med om någonting, förutom en taskig ridning och en hantering som inte vart mycket att hänga i granen, mest har hon stått på lösdrift i sju år efter att hon kommit till Sverige som treåring. 
Hur som helst, fröken har med årets vinterpäls börjat se ut som en luddboll, och möjligheterna att få henne torr vid regn, eller om hon svettats vart i det närmsta noll. En hel evighet har det tagit, och hon vart kall under tiden hon torkat. Hon har själv verkat ha tyckt att det kliat med all päls, skulle väl kunna tro att det är att jämföra med en yllemössa som aldrig tas av ;) 
Idag gav vi vika för isbjörnspälsen och plockade fram klippmaskinen.
Och med tanke på hennes bakgrund hade vi lite oroliga tankar på hur detta skulle gå... Vi väntade oss en steppande häst som vi skulle få fjäska för, att vi skulle behöva muta när vi skulle komma nära öronen och så vidare.
Men icke!! 
Snacka om att hon förvånade oss, hästen står som ett ljus, bara njuter och låter oss klippa precis som vi vill, jag höll upp frambenen så det kunde klippas där, huden är så veckig där, svårt annars. Uppe vid öronen vart det inte nåt problem, mer än att hon försökte få öronen i maskinen för den kunde ju klia gott där ju (hon älskar att bli kliad i öronen ;) ), och på resten där vi klippte henne så bara njöt hon, hon tyckte det kliade underbart gott, och de stunder vi gav maskinen en paus för att svalna lite vart hon på oss konstant som tyckte vi skulle fortsätta ;) Hon vart den mest lättklippta hästen jag träffat på!!
Nu valde vi att bara klippa halsen, bogen och strax bakom frambenen, vi tyckte inte det behövdes mer. På ryggen svettas hon ju inte och skulle hon göra det vid bakbenen så har hon ändå ett luftigt skydd av täcket hon har på sig ändå. Men hade hon själv fått bestämma så skulle hon nog velat bli klippt överallt, för hon tyckte det var sååå skönt ;)

En nyklippt Descarada, det syns inte så mycket på bilderna, men det är rätt stor skillnad ;)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar