fredag 19 september 2014

Lilla Beata

Det går åt rätt håll, med vissa bakslag. Och dessa bakslag hoppas jag reder ut sig lättare än vad jag tror att det ska göra.
Fortfarande vill inte hennes mage komma igång, detta är under stark uppsikt och vi ska ha is i magen i en till två dagar till. Paraffinolja får hon morgon och kväll för detta och vi hoppas innerligt att den kommer igång snarast. Hon själv verkar inte vara särskilt besvärad av just detta.
Det andra bakslaget vart ju såret, nästan hela såret ser jättefint ut, 18 cm av 20, men de två sista ser inte jättebra ut. Det såsar sig och har börjat lukta annorlunda. Alltså en uppstart av en infektion. Antibiotika är insatt redan ikväll, hade hemma, och efter att ha pratat med Gustaf var det bara att köra igång. Det är tydligen väldigt vanligt med inflammation i op-såret vid just juvertumör. Och stället som reagerat är precis under armbågen, där det är som varmast, huden är ju så gott som alltid veckad där.
Detta kliar extra på henne och hon riktigt ryser av det, så detta tvättar jag försiktigt rent med natriumklorid och baddar torrt med bomull. När detta är gjort är det mycket bättre och hon kan koppla av igen. Bodyn byter vi och tvättar varje kväll, så hon får en ren och fräsch på sig en gång om dagen. Hade gärna bytt fler gånger om dagen, men har bara två och de måste ju torka emellan... Men dom är grymt bra, att slippa tratt, det är guld!!
Allt ska nog gå bra, och ytterligare en dag är avräknad tills det är dags för att ta stygn. Gött.
Trevlig helg till alla, kram från oss!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar