söndag 10 juli 2011

Varför kan man inte själv få välja?

Jag vet inte riktigt hur jag ska skriva för att förklara på ett hyggligt sätt.
Känner redan nu att detta kommer att bli ett rörigt och långt inlägg, ska göra mitt bästa för att ni ska hänga med och orka läsa.

I alla fall, nu sitter jag och funderar på (allt pga ett mail jag fick för ett tag sedan) varför man inte kan få välja vem man ska vara och vad man ska tycka, tänka och känna helt själv? Varför ska det finnas dom som ska in och försöka rota runt i ens tankar och vilja så att man ibland tappar lite av det man själv är?

I just detta fallet har jag lagt denna "vän" åt sidan och fäster mig inte nämnvärt längre av vad som skrivs. Och de har inte heller ändrat vad jag tycker och känner. Det är i sig inte några otrevliga ord på något sätt, men på grund av bakgrund så vet jag att det menas något annat än vad orden hade betytt för en utomstående.

Med detta mail, vill denna människa återigen försöka ändra på mig, den jag är och vad jag känner. Och det är inte första gången. Från första dagen jag träffade denna person har detta pågått. Jag kan säga redan nu att jag inte har någon som helst plan på att ändra mitt tycke och tänk så som denne vill, så det är lite att hälla vatten på en gås. Fast ja, irriterad blir jag av dessa försök, för hur jag än uttryckt mig, så har personen i fråga liksom inte kopplat att jag inte delar dennes tycke till hundra procent.
Personen är egentligen snäll, men har en manipulativ sida, men om denne är medveten om det själv vet i sjutton.

Hur som helst ville det senaste mailet trycka på en öm punkt, en sak som är lagd åt sidan, fast ändå inte. Svårt att förklara utan att berätta hela historien, men den tänker jag utelämna. Dock är det många som vet, och egentligen är det ingen hemlighet, men av risk för att denne person läser här (vet ej!!) så lämnar jag det. Är det nån som vill veta berättar jag det. Men skriver inte ut det här.

Hur som helst så detta har fått mig att tänka flera gånger på varför man inte kan få vara som man är, att man inte kan få tycka som man vill, eller göra som man vill. Om jag vill/inte vill tycka, tänka, göra si eller så, är det upp till mig, och då ska inte nån annan bestämt försöka ändra det. Visst, är man ute på helt fel spår, eller helt enkelt ge goda råd och lämna förslag som kan vidga någons vyer, så självklart, då kan man blanda sig i, men det finns gränser. Har man en gång uttryckt inom ett specifikt område att så här tycker jag, och framför allt såhär känner jag och i detta fallet så är det bara att ta att jag är så här, för trots allt så är jag jag och du är du. Och vi tänker och tycker olika. Det bara är så. Acceptera det.
För visst vore det vansinnigt tråkigt om vi alla hade samma tänk, känslor och vilja.

Visserligen så ska jag erkänna att även jag skulle vilja ändra på vissa människor (exempelvis denne som har orsakat mina för stunden något djupa tankar). Men jag har förstått att alla måste få vara sig själva. Men som jag skrev innan i vissa fall kan man ändå få framföra vad man tycker, men det ska ha ett syfte, tex att hjälpa någon till något bättre. Men denne får ett val att själv välja att ta emot det jag tycker eller inte. Och man behöver inte tjata. År ut och år in.
Om jag skulle göra det eller har gjort, ber jag om ursäkt för det, det har inte vart medvetet.

Ju mer jag funderar på detta så måste jag säga att just detta fallet börjar bli skrattretande, jag liksom bara undrar hur personen orkar? Får visserligen sällan mail utav personen, men varje innehåller alltid nåt som ska försöka få mig att "tänka om".

Hur jag än vänder och vrider på detta och gärna skulle ha sluppit undan att få en sån här människa på halsen så kan jag nog snarare säga att jag fått något ut av detta.
Och det är att just att sitta och fundera på
"Varför kan man inte själv få välja vad man vill tycka, tänka, känna och göra?"



Ja, hoppas ni hängt med på mina nattliga tankar, och att alla verkligen förstår att alla är unika med sina egna tankar, känslor och viljor!

Låt inte andra ändra på vem DU är!!

8 kommentarer:

  1. Hallåååå, ingen ska ändra på dig du ÄR bäst som du är. Glöm inte det!
    den personen som skadar dig på detta sättet mår säkert inte bra själv eftersom den ger sig på någon annan och försöker påverka, när det troligen är den själv som skulle vilja ändra sig men kanske inte kan eller har möjlighet! Men för allt i världen ÄNDRA INTE DIG ELLER DINA TANKAR, det är ju det som är DU.
    Stå på dig!!
    Love you!
    KRAMAR Anna & Cats

    11 juli 2011 00:57

    SvaraRadera
  2. Tack bästa du! Jag lovar, det finns inte en chans att jag kommer ge vika för denna människa, det är utom min värld!
    Visst är det så, det tror jag med, att det är personen i fråga som är den som inte mår bra.

    Love you to!!
    KRAM!!!

    SvaraRadera
  3. Megan Fagan (@Facebook)11 juli 2011 kl. 23:17

    du skriver så bra texter Victoria! :)

    SvaraRadera
  4. Åh, tack! Vad kul att höra!! :)

    SvaraRadera
  5. Stå på dig och ändra dig aldrig, för du är bäst!
    Du skriver jätte bra texter Victoria!

    SvaraRadera
  6. Självklart Klara ska jag fortsätta vara som just jag är! Inte en chans att denna människa ska få ändra på det :)
    Och Tack, vad roligt att mina texter blir uppskattade!

    SvaraRadera
  7. Det är omöjligt att ändra på andra människor. Den enda man möjligtvis kan lyckas med är sig själv och det är svårt nog :-)
    Det är ju jobbigt när någon klampar in i ens liv och person på det sätt som den här personen verkar göra, bra att du verkar stå stark i ditt beslut att inte påverkas. Kram!

    SvaraRadera
  8. Där sa du ett sant ord! Men det finns de som verkligen inte fattar detta! Men det finns också de som har greppat läget, som finns där och stöttar i stället! Och det är de som är ens vänner, de äkta vännerna!
    Kram!

    SvaraRadera