söndag 6 november 2011

Blandade känslor ikväll

Efter en dag med biltvätt och däckbyte, städ i köksskåpen, skurande av kattlådorna och fortsatt renovering av gästrummet (nu är alla nästan all tapet borttagen, den fasta garderoben borta och den gamla plastmattan utriven) såg jag fram emot en riktigt avkopplande tevekväll.
Visste inte riktigt vad som kvällen bjöd på när jag slog på teven vid fem.
Hittade världscupen i hästhoppning och reprisen av Greys Anatomy. Zappade lite mellan dessa båda, men fastnade tillslut för hoppningen helt. Hämtar mig en kopp med glögg (premiär idag ;) ) och hinner sätta mig och se os-ekipaget Eric Lamaze på sin fantastiske häst Hickstead rida sin runda. De får ett nedslag men annars en fin ritt.
Det som sedan chockar är att bara några sekunder efter avslutad sitt tappar Hickstead balansen och faller. Han dör inne på banan. Något måste ha brustit inom honom. Visst, har sett hästar gå bort innan, men räknar inte med att se detta på teven ikväll, inte på en världscuphoppning. Det var en otäck scen som visades innan Hickstead slutligen låg helt still och tillsynes var död.
Detta vände min annars muntra kväll till en rätt dyster nedstämd kväll. Vem kan liksom inte bli berörd av att se något sådant här? Dessutom börjar tankarna gå tillbaka till de hästar man känt och ägt som numera vandrar på de evigt gröna ängarna.

Vila i Frid Hickstead
1996-2011

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=1163496


Min vackra Monchique år 2004. Hon vandrar numera på de evigt gröna ängarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar