torsdag 29 januari 2015

Papi Raul!!

Nu så, nu tänkte jag presentera Papi lite mer och hur det gick i helgen!

I söndags var det ju dags för veterinärbesiktning av Papi och ja, det gick inte riktigt som vi ville där. Han visade faktiskt en hälta på höger bakben. Vi blev så ledsna!!
Gustaf klämde, kände, böjde igen, kollade och funderade. Det han kunde komma fram till var att det satt högt upp, och att det högst troligt är någon typ av muskelproblem, kanske sträckning? Papi gick i en liten hage där, helt genomlerig tillsammans med en unghäst. Det hade dessutom frusit ute, och det kunde var mycket troligt att detta hänt under veckan, vi såg eller kände inget när vi var och provred. 
Jaha, nu då?? Det bestämdes att han skulle få Metacam i 5 dagar och ny besiktning när detta gått ur kroppen. Nackdelen med detta var att han skulle stå själv i hagen, vilket inte skulle gå att få ihop, så det lutade åt ren boxvila med motion vid hand.

Det kändes tråkigt :( 
Men efter väldigt noga övervägande tillsammans med Gustaf så valde vi att köpa honom ändå, Ägarna släppte ner på priset och vi sa ja, han ska få komma till oss trots allt ändå!!


Dock var det så att han borde inte åka transport med Metacamet i kroppen, mycket för att han inte skulle överanstränga skadan med smärtstillande i kroppen. Så, ja, han fick komma hem redan i söndags kväll! 
Det var ingen lätt match det där med att lasta honom, men efter ett tag fick vi på honom på transporten och hemgång till oss. Väl hemma så gick det lugnt tillväga ur transporten och in i stallet. Det Gick bra när han och Minerva och Svennis fick hälsa på varandra i stallet, och vid tio på kvällen åkte jag från stallet i söndags, då som hästägare!!


Japp, ni läste rätt, jag är hästägare :) Jag är delägare nu, min kråka står på pappret, och jag måste säga att det känns kanon!! 

Nu har det gått några dagar sedan han kom och han börjar komma till ro. Han testar hej vilt ibland, försöker flytta på mig i boxen och blir tvärsur när jag står kvar, Igår var han inte alls på humör, men idag var han jättemysig. Förstår honom faktiskt, allt är ju så nytt, och det är en jätteomställning för honom. Han står ju själv i hagen än, det kan inte vara så kul, men det är för hans bakmuskels skull. Vi hoppas på ihopsläpp snart!! Då tror jag han stimuleras mycket mer, och blir lite nöjdare! Det är ju tur att han och Minerva kan snacka och ha kontakt på nätterna över boxväggen, vi har ju inga galler och sånt. Då känns det liiite bättre att han går själv just nu. Han är lugn i hagen, han vandrade så mycket första dagen att han gick sönder underlaget i hagen helt, men i detta vädret är ju inte det så konstigt. 

Nu återstår att lära känna varandra ordentligt, jag testade lite klickerträning med honom igår, det tyckte han var kul, och fattade snabbt. Vi hoppas på att kunna börja ta lite promenader snart, vi kunde börjat idag, men jag kör på lite magsjuka, eller om det är ett extremt anfall av magkatarr... så jag är helt slut. Hoppas på att vara på banan imorgon igen. Har försökt skriva på c-uppsatsen idag, men typ nä, det gick inte bra det heller. Satsar på ögoninflammation i båda ögonen med, ser väldigt bra minsann... Ja jösses, lika bra att ta allt på en gång! 

Hur som helst, vi är glada för vår nya kompis, och ser fram emot att läsa känna honom ordentligt!! Vi hoppas och tror att han tycker om oss och trivs, det känns så nu och det ska nog hålla i sig!!


2 kommentarer:

 1. Grattis till hästägandet!!:) han är Jättefin!!
  Hoppas att muskelproblemen går över snart!
  Kram:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. TAck" Ja, vi håller tummarna för detta! Kram!!

   Radera