onsdag 25 januari 2012

Det där med att vara sur...

Jag är inne i en riktigt sur-period. Jag vill inte vara det men det verkar inte gå att styra över. Minsta lilla blir jag irriterad på, det kan vara en simpel småsak. Men det går inte att hålla emot sur-känslorna.
Dock vet jag nog vad det beror på, jag orkar inte med mina knän. Det är jobbigt att hela tiden ha ont, att känna sig hindrad för att knäna inte fungerar som de ska, att behöva stå över saker som jag tycker är kul, bara för att de värker för mycket. Bara en sådan enkel sak som att resa sig från en stol kan vissa dagar vara vedervärdigt.
Nu är det visserligen ganska ok för stunden, men det stör ändå. Jag väntar på ny remiss till ortopeden, för det är olidligt jobbigt att ha konstant värk, samt att ena benet fastnar i böjt läge, kan inte räta ut det utan att dra ut det med händerna... Det jobbigaste tillfället knät har en tendens att låsa sig i är när jag kör bil, när jag växlar...
Men jaja, bara att vänta på vad som sägs inte mycket mer att göra åt det. Och det kan jag säga är också en sak som stör ordentligt...

Det är tur att jag har familj och vänner som stöttar. Ni är fantastiska, Tack, ni är bäst!!
För att inte tala om djuren, de är rena lyckopillren! Mina älskade katter (och nu dessutom bonusgänget) gör att man blir glad, de finns alltid där och kan sannerligen muntra upp en! Och hästarna, har hamnat i helt rätt stall, med underbara människor och härliga hästar. En stund tillsammans med Minerva får mig att slappna av och får mig att känna mig glad! Det finns en stark fördel med ridningen med, har märkt att denna lugna igångsättning vi jobbar med nu är kanon för knäna, de blir mer rörliga, med mindre smärta. Så skönt!

Nä, ska försöka vända min sura trend, se positivt, och bli glad och munter igen. Blir bättre så!!

Förut i eftermiddag red jag Minerva en stund på volten, jobbade med lösgörande, och hon blev riktigt smidig i bogarna, härligt! Hon är så kul att rida, så lyhörd, har inte suttit på en häst som har vart så lätt att flytta för skänkeln någon gång förut. Hon bara flyter iväg! Ska bli så spännande när vi får upp konditionen på henne (och mig ;)), och vi kommer igång lite mer! 

5 kommentarer:

  1. Inte konstigt att du är sur! Det är man om man har värk:) Det är jag med om jag har ont någonstans.
    Hoppas de hittar vad det är för fel på knäna!
    Har du tänkt att ställa ut någon gång i år? Skulle varit kul & se vad de tycker om Sunny:)

    SvaraRadera
  2. Håller med dig, visst är det så att ständig värk påverkar ens humör massor. Känner igen det. Hejja dig du e bäst och hoppas att du slipper värk SNART!!!
    Kommer snart hem och hämtar bonusarna för ett tag, åker hemåt i morgon Fredag, och är hemma på Lördag. Hör av mig när jag kommer hem till Svedala.
    Kram bästa vännen!

    SvaraRadera
  3. Jill, nä visst är det så! Inte lätt att hälla god min då!
    Har inte riktigt bestämt mig om jag ska ställa, men är lite sugen på det. Får fundera lite mer på det :)
    Anna, Tack, det får vi hoppas! Nu räcker det minsann! Kör försiktigt hem, vi höres på lördag!!
    Kram mina vänner!!

    SvaraRadera
  4. Håller tummarna för att det finns bot och bättring för knäna. Ständig värk är hemskt. Styrkekramar till dig från mig!

    SvaraRadera